Bir oy HDP'ye, bir Demirtaş'a

Avrupa'daki seçmenlere son güne bırakmadan oy kullanmaya çağıran NAV-DEM Eşbaşkanı Tahir Köçer, "Bir oy HDP'ye, bir oy Demirtaş'a" dedi.

Yeni Özgür Politika gazetesine konuşan NAV-DEM Eşbaşkanı Tahir Köçer, Almanya'da bugün başlayarak 19 Haziran'da sona erecek çalışmalarda bütün hazırlıkların tamamlandığını belirtti.

Almanya Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin (NAV- DEM) Eşbaşkanı Tahir Köçer, 24 Haziran seçimleri için gerekli bütün hazırlıkların tamamlandığını belirtti. Köçer, 2 binin üzerindeki müşahit ve 200'den fazla itiraza yetkili görevlinin HDP adına çalışacağını belirtti. 

Türkiye ve Kürdistan'da 24 Haziran'da yapılacak seçimler için  oy verme işlemi Almanya'da bugünden itibaren başlayıp, 19 Haziran'da sona erecek. 

NAV-DEM Eşbaşkanı Tahir Köçer ile Almanya'da seçmenin oy verme merkezlerine taşınması için organize edilen araçlar, müşahitler ve diğer sandık güvenliği ile ilgili hazırlıkları üzerine konuştuk. 

Köçer, 7 Haziran'da (bugün) başlayacak oy kullanma işlemlerine ilişkin, "Erken baskın seçim kararından sonra en kısa bir süre içerisinde toplanıp, Almanya'da eyalet, bölge, alan, sol-sosyalist, yerel ve özgün yöresel komisyonlar oluşturup, üç aşamalı çalışmayı esas aldık. Bu şekilde çalışmalarımıza başladık" dedi. 

YÜZLERCE KİŞİ GÖREV YAPACAK

Birinci aşamanın, 2-12 Mayıs tarihleri arasında seçmen kütüğüne kayıtlı olmayan seçmenleri kaydetmek olduğunu belirten Köçer, çalışmaların ikinci aşaması hakkında şunları belirtti:"İkinci aşama oy kullanmaya haiz olanları tespit edip oylarını kullanabilmeleri için bilinçlendirme ve örgütleme çalışmalarını kapsıyor.  Örgütlenmeye yönelik faaliyetler halk toplantıları, panel, miting, standa gibi çalışmalardı. Bu konuda yüzlerce etkinlik yapıldı. Yapılmaya da devam ediyor. Sandık güvenliği için Almanya'nın 13 merkezinde görev alacak 2 binin üzerinde müşahit hazırlanmış durumda. Ayrıca sandık alanında herhangi usulsüzlük ve yöntemsizliklere ilişkin yaşanacak sorunlar için her gün sandık alanında 2 itiraza yetkili arkadaş bulunacak. 200'ün üzerinde itiraza yetkili arkadaş hazırlanmış durumda" vurgusunda bulundu. 

HER YERDE VE HER SAATTE ULAŞIM

Eşbaşkan Köçer, üçüncü aşamaya ilişkin ise şunları söyledi: "Çalışmalarımızın üçüncü aşamasını ise halkı sandığa kanalize etmektir. Bu çalışma kapsamında tüm şehirlerde oluşturulan seçim komisyonları buluşma noktalarını ve saatlerini belirlemiş.  Oy kullanma merkezlerine gidebilme imkanlarına sahip olamayan insanlarımıza her yerde ve her saatte ulaşım araçları temin edilmiştir."

HEMEN OYUMUZU KULLANALIM

Tahir Köçer, 13 gün boyunca 7 Haziran'dan 19 Haziran'a kadar her gün sabah saat:09:00 ila akşam Saat 21:00'e kadar oy kullanma işlemi olacağını hatırlattı. Köçer, "Halkımızdan ricamız, oylarını zamana bırakmadan ilk haftada kullanmalarıdır" vurgusunda bulundu.

Köçer, oy kullanma noktasında önemli bir belirlemede de bulundu: "Halkımızın önemle dikkat etmesi gereken önemli hususlardan biri oy pusularıdır. Bilindiği gibi 2 oy pusulası var. Bir oy pusulası cumhurbaşkanlığı için diğer oy pusulası ise partiler içindir. Yani bir oyunu Sayın Selahattin Demirtaş'a verecek. Bir diğer oyunu da HDP'ye verecek. Sandık kurulundan alacağı oy pusulalarına mühür basmadan önce arkasına bakıp YSK mührünün olup olmadığına bakmalıdır. Eğer pusulanın arkasında YSK mührü yoksa, geçersizdir. Masadaki sandık kuruluna iade etmelidir."

‘HALK KATLİAMLARIN HESABINI SORACAK'

NAV-DEM Eşbaşkanı Tahir Köçer, son olarak şu çağrıda bulundu: "AKP-MHP-Erdoğan-Bahçeli diktatörlüğünün erken baskın seçimi ile yeni bir süreç başladı. 24 Haziran'da tarihinde yapılacak olan erken seçim süreci belki de Erdoğan ve Bahçeli faşizminin sonunu getirecek bir süreç olacak. AKP-MHP faşizminin temel stratejisi Kürt halkını katliamlardan geçirmektir. Kürt halkı özellikle AKP-MHP milliyetçi-ittihat terakki faşist ittifakını kabul etmeyerek, başta Kürt halkı olmak üzere tüm ezilenler, bu seçimi bir fırsat hamlesine dönüştürerek, yapılan katliamların hesabını soracak." 

Almanya'da oy verme işlemi 7-19 Haziran tarihleri arasında Hamburg, Bremen, Frankfurt, Mainz, Stuttgart, Köln, Berlin, Münih, Münster, Essen, Düsseldorf, Hannover, Karlsruhe kentlerindeki Türk konsolosluğunda yapılacak.