Besta şehitleri, Almanya’nın Essen kentinde anıldı

Besta’ta geçtiğimiz ay şehit düşen HPG ve YJA Star Komutanları’ndan Delal Amed şahsında Besta’da şehit düşen gerillalar anıldı.

TJK-E ve Şehit Kayıp Aileleri Kurumu (KOMAW) tarafından organize edilen anma Çarxe Şoreşe marşı eşliğinde gençlerin yürüyüşü ve saygı duruşu ile başladı.

Anmada ilk konuşmayı yapan KOMAW’dan Şenge Kahraman Delal Amed şahsında özgürlük mücadelesi şehitlerini andı. Kahraman, Amed’in büyük bir kahraman ve fedai ruha sahip bir kişi olduğunu belirtti.

TJK-E Adına ise Zelal Amed bir konuşma yaptı. Kürdistan Özgürlük Mücadelesi boyunca binlerce şehit verildiğini hatırlatan Amed, “Bize düşen onların direnişine sahip çıkmaktır” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve Kürdistan’ın özgürlüğü için mücadelenin devam edeceğini de vurgulayan Amed’den sonra ise Komalên Ciwanên Azad’dan Gelhat Botan bir konuşma yaptı.

Kürdistan gençliğinin başlatmış olduğu “Serî Hilde” kampanyası ile Kürdistan’daki soykırıma karşı ve Öcalan özgürlüğüne kavuşuncaya kadar yürüyeceklerini söyledi.

NAV-DEM’den Yıldız Filmci ve Engin Sever de konuşmasında, “Pratikteki duruşumuzla, örgütlülüğümüzü güçlendirerek, ancak onlara layık olabiliriz, Önderliğimiz özgür olana dek mücadeleye devam sözünü veriyoruz” diye konuştu.

Kürt siyasetçi Ahmet Aktaş da Delal Amed şahsında, özgürlük mücadelesi şehitlerini andı. Kürdistan’daki soykırım ve katliamın sorumlusunun AKP/MHP faşizmi olduğuna dikkat çeken Aktaş, “Buna karşı Kürt halkı, PKK hareketi ve özelde de Kürt kadını büyük direniş sergiledi” dedi.

Konuşmalardan sonra Besta şehitleri için hazırlanan sinevizyon gösterimi izlendi.

Hozan Cömert, Kawa Aktaş, Xale Haci Cemil’in şiir ve müzik dinletisiyle anma sona erdi.