Bern ve Basel’de işgal protestosu

Türk devletin ve çetelerinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal ve soykırım saldırıları İsviçre’nin Basel ve Bern kentlerinde protesto edildi.

BASEL

Basel Rojava Komitesinin öncülüğünde Basel kentinde gerçekleştirilen yürüyüş ve mitingte Almanya’nın Türk devletiyle olan başta silah satışlarıyla ticari antlaşmaları protesto edildi.

Basel Rojava Komitesi’nden bir heyet öğle saatlerinde Basel’deki Alman konsolosluğuna Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’deki işgalinin esas amacının bir Kürt soykırımı olduğunu vurgulayan ve Rojava’daki sivil katliamları içeren bir dosya verdi.

Dosyanın verilmesi sonrası eylemciler sloganlarla Badischer Bahnhof’a doğru yürüyüşe geçti. Tren istasyonu içerisinde yapılan konuşmaların ardından eylem sonlandırıldı.

BERN

PYD İsviçre’nin çağrısıyla Bahnhofplatz’da toplanan Kürdistanlılar ve dostları burada Türk devletinin Rojava işgalini ve Rojava’daki sivil katliamlarını içeren dövizlerle ABD Konsolosluğuna doğru yürüyüşe geçti.

Sık sık “Avrupa finanse ediyor, Türkiye Kürtleri bombalıyor”, “Katil Erdoğan”, “Faşist Türkiye” sloganları atan eylemciler daha sonra ise ABD konsolosluğu önündede bir miting yaptı.

Mitingde yapılan konuşmalarda Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD ziyaretinin esas amacının Kürt halkının kazanımlarına karşı bir anlaşma ziyareti ile Rojava şahsında Kürdistan’a saldırılarını ve yapmış olduğu sivil katliamları meşrulaştırma çabası içerisinde olduğu vurgulandı. Yapılan konuşmalar sonrası eylema erdi.