Bern'de göçmen politikaları protesto edildi

Yunanistan'ın Lesbos (Midilli) adasındaki 12 bini aşkın kişinin kaldığı mülteci kampı Moria Brennt'te çıkan yangın sonrası Avrupa devletlerinin göçmen politikaları İsviçre'nin başkenti Bern'de protesto edildi.

İsviçre’nin Bern kentindeki Merkez Tren İstasyonu önünde her kesimden göçmen örgütlerin katılımıyla yüzlerce insan bir protesto eylemi düzenledi.

Uluslararası Parlamento, iltica başvuru merkezi (SEM) gibi noktalarda oturma eylemleri yapan eylemciler başta İsviçre olmak üzere Avrupa devletlerine, mültecilere sahip çıkmaları gerektiği çağrısında bulundu.

Tertip komitesi adına yapılan konuşmada, “Dün gece binlerce insanın yaşadığı adına yaşamak denilirse eğer Moria Brennt kampında bir yangın çıktı. Şu anda Midilli sokaklarında on binlerce insan var ve kamp tamamen yok olmuş durumda. Moria Brennt artık güvenli bir yer değil, hiç güvenli bir yer olmadı da. Yunan adalarındaki kampların durumu yıllardır felaketti.

Bizler başta İsviçre olmak üzere Avrupa devletlerinin göçmenlerin bu yardım ve burada bulunan halkın bir an önce tahliyesi çağrılarını görmezden gelmelerini kabul etmiyoruz. Avrupa hemen şimdi harekete geçmeli ve tüm göçmenleri kabul etmelidir" denildi.

Eylem Reithalle alanında sona erdi.