Son Dakika: Stêrtk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

Bern'de 'Aleviler Hakikati ile Buluşuyor' konferansı

Aleviler Bern'de düzenledikleri konferansta örgütlenmenin önemi ve ezilenlerin birliğini tartıştı.

İsviçre’nin Bern kentinde Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) tarafından ‘Aleviler Hakikati ile Buluşuyor' başlıklı bir konferans düzenlendi.

FEDA Eş başkanları, Almanya, Fransa ve İsviçre’den konuklar ile Alevi pirlerinin katıldığı, Alevi dergahında düzenlenen konferans, hak ve hakikat yolunda yaşamını yitirenlerin anısına saygı duruşuyla başladı. Yaşamını yitirenler için çerağlar yakıldı ve gülbengler okundu.

ÖRGÜTLÜLÜK VE BİRLİĞİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

HDK Avrupa Eş Sözcüsü, HDK İsviçre Eş Sözcüsü, NCDK Bern adına konferans selamlandı. Açılış konuşmasında da, Dünya İnsan Hakları Günü vesilesiyle Aralık ayı katliamları olarak bilinen Maraş, Roboski ve 19 Aralık cezaevi katliamında yaşamını yitirenler anıldı. Özünde  Aleviler olmak üzere devlet ve sistem tarafından  Kürtler ve tüm ezilenlere yönelik inkâr, imha ve soykırım politikalarına değinilerek, örgütlenmenin ve tüm ezilenlerin birlikte hareket etmelerinin önemine vurgu yapıldı. 

Cizre Belediyesi Eş Başkanı Leyla İmret de konfaransı selamlayarak bir konuşma yaptı.

Konferansta, İsviçre’de yaşayan Alevilerin örgütlenmesi, asimilasyon politikalarına karşı nasıl mücadele edileceği ile Alevilikte kadının önemi tartışıldı.