Bern açlık grevi eylemcileri ırkçılığa karşı yürüyüşte

Öcalan için İsviçre’de başlatılan açlık grevi eylemi 2. gününde devam ederken, eylemciler Bern’de ırkçılığa karşı düzenlenen eyleme katılarak Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek ve Öcalan’ın özgürlüğünü talep etmek için İsviçre’nin Bern kentinde başlatılan açlık grevi eylemi 2. gününde devam ediyor. Bern Demokratik Kürt Toplum Merkezinde açlık grevini sürdüren eylemcileri, sabah saatlerinde birçok Kürdistanlı ziyaret ederek desteklerini sundu.

Eylemciler akşam saatlerinde ise İsviçreli örgütler öncülüğünde son dönemde ülkede giderek artan ırkçılığa ve yabancı düşmanlığına karşı düzenlenen yürüyüşe katıldı. “Öcalan için açlık grevindeyiz” pankartı ve giydikleri Öcalan yazılı önlüklerle yürüyüşte yerini alan eylemciler, yüzlerce İsviçreli ve göçmenin katıldığı yürüyüşte Öcalan posterleri taşıyarak, sık sık “Biji Serok Apo” sloganı attı.

Bern Federal Parlamentosu önünden başlayıp şehrin işlek caddelerinde yapılan yürüyüş boyunca açlık grevi eylemcilerine büyük destek verildi.