Berlin, Zürih ve Rennes'te Diriliş Bayramı kutlandı.

Almanya'nın Berlin, İsviçre'nin Zürih ve Fransa'nın Rennes şehirlerinde Diriliş Bayramı etkinliklerle kutlandı. 

BERLİN

Berlin'de Diriliş Bayramı kutlandı. Dest-Dan Kadın Meclisinin düzenlediği kutlama 1 dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Dest-Dan Kadın Meclisi adına konuşan Zozan Serhat " Kürdistan'ın sömürge haline gelmesine karşı Önder Apo'nun halk mücadelesinin başlaması gerekliliği ile 27 Kasım 1978'de PKK nin kuruluşunu ilan etti" diyerek PKK'nin mücadelesini anlattı. 

Etkinlik "Ateşten Gömlek" sinevizyonu izlenerek PKK kuruluşu müzik eşliğinde devam etti.

ZÜRİH

PKK'nin kuruluşunun 42'nci yılında İsviçre'nin Zürih kentinde bir araya gelen Kürdistanlılar  kutlama etkinliği düzenledi.

Helvetiatz meydanında coşkunun hakim olduğu kutlama öncesi Kürdistan Özgürlük Mücadelesinde şehit düşenler anısına saygı duruşunda bulunuldu. 

"PKK KÜRT HALKI VE TÜM MAZLUM HALKLARA UMUT OLMUŞTUR" 

PKK bayrakları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterlerinin taşındığı  kutlamada  KCDK-E adına Kürt siyasetçi Serhat Agiri bir konuşma yaptı. Agiri  "Önderliğimiz Abdullah Öcalan'ın felsefesiyle PKK bugün bir halklar hareketine dönüşmüştür. Bizler bugün 4 parça Kürdistanlılar olarak Önderliğimizin paradigmasina sahip çıkacağız. Kimsenin kuşkusu olmasın Kürt halkına yönelen bu barbarlığı bu faşizmi yeneceğiz. Kürdistan'a yönelen işgale son vereceğiz ve Önderliğimizi özgürleştireceğiz." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından kutlamada meşaleler yakıldı. Tev-Çand İsviçre sanatçılarının sahne aldığı kutlama sloganlar eşliğinde çekilen halaylarla sonlandırıldı.

RENNES

Fransa’nın Rennes şehrinde bir araya gelen Kürtler PKK’nin kuruluşunu büyük bir çoşku ile kutladı. 
Müzik dinletisinin gerçekleştirildiği eylemde sık sık ”Bijî Serok Apo”, “Bijî PKK”, "Vive le PKK” sloganları atıldı