Berlin’de yasak mitingle protesto edildi

Almanya’nın Berlin kentinde düzenlenmek istenen Efrîn ile dayanışma gecesinin yasaklanması, Kürdistanlılar ve Alman antifaşistler tarafından bir miting ile protesto edildi.

Almanya’nın başkenti Berlin’de 3 Aralık’ta yapılması planlanan Efrîn ile dayanışma gecesinin polis tarafından keyfi gerekçelerle yasaklanmasına Kürdistanlılar ve Almanlar bir miting ile tepki gösterdi.

Berlin NAV-DEM ve DEST-DAN Kadın Meclisi öncülüğünde düzenlenen protesto eylemine Kürdistanlıların yanı sıra Alman antifaşistler ve sol kesimler de katıldı.

Saat 14.30’da Liebegstrasse’de bulunan işgal evlerinin önünde şehitlerin anısına saygı duruşuyla başlayan etkinlikte yapılan konuşmalarda Kürdistan’daki mücadeleye, Alman devletinin Kürtlere yönelik baskıcı politikalarına ve bunlara karşı mücadelenin yükseltilmesi gerektiğine dikkat çekildi.

DERSİM: ASLA BOYUN EĞMEYECEĞİZ

Etkinlikte söz alan NAV-DEM dışilişkiler sözcüsü Arif Dersim, Rosa Luxsemburg’un “Hareket etmeyen zincirlerinin ağırlığının farkına varamaz” sözüne atıfta bulunarak Alman devletinin yasakçı politikalara itiraz etmeyen, eleştirmeyen, haklarını aramayan, refleksleri donmuş bir toplum yaratmak istediğini belirtti.

“Ama biz direniyoruz, hareket ettiğimiz için zincirlerimizin farkındayız. Bundan dolayı Kürt halkı olarak Almanya’da da baskılara ve hukuksuzluklara maruz kalıyoruz” diyen Dersim, baskılara karşı asla boyun eğmeyeceklerini söyledi. Antifaşist gruplarla ortak eylem yapılmasının önemli olduğuna dikkat çeken NAV-DEM dışilişkiler sözcüsü Dersim bu tür ortaklaşmalarla baskıları kırabileceklerini kaydetti.

ANTİFAŞİSTLER PKK BAYRAĞI AÇTI

Antifaşist grup üyeleri ise PKK yasağının kaldırılmasının gerektiğini belirterek Kürtlere yönelik baskıları, Kürtlerin sembol ve renklerinin yasaklanmasınıda kınadı. Eylem esnasında havai fişek gösterisi yapılarak PKK nin kuruluş yıldönümü kutlanırken, Antifaşist gruplar çatılardan PKK, YPG ve YPJ bayraklarını dalgalandırarak yasakları protesto etti.

NE SOĞUK NE DE POLİS BASKISI YILDIRMADI

Polisin tüm engelleme girişimlerine ve soğuk havaya rağmen oldukça coşkulu geçen mitingde sık sık PKK ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıldı.

Etkinlikte sanatçı Süleyman Çarnewa, tiyatro sanatçısı Yıldız Gültekin (Kewe) ve NAV-DEM folklor ekibi sahne alarak izleyicilere coşkulu anlar yaşattı.

Eylem davul zurna eşliğinde çekilen halaylarla son buldu.