GÖRÜNTÜLÜ

Berlin’de şehit Sara Dorşîn için anma

Özgürlük Hareketi’nin enternasyonal şehitlerinden Sara Dorşîn için Berlin’de yapılan anmada konuşan TJK-E Üyesi Safiye Erol, "Şehit Sara Dorşîn’in dediği gibi söylemlerimiz pratiğimiz olmalıdır. Bizler de Önderliği okuyup yaşamımıza uyarlamalıyız" dedi.

ENTERNASYONALİST ŞEHİT SARAH HANDELMANN

Almanya’nın başkenti Berlin’de 7 Nisan 2019 Türk devleti tarafından yapılan hava saldırısı sonucu şehadete ulaşan YJA-Star gerillası Sara Dorşîn (Sarah Handelmann) için anma etkinliği gerçekleştirildi.

Gemeinsam Kampfen, Internationalitische jugendkommune’nin organize ettiği anma etkinliği Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşunun ardından Şehit Sara Dorşîn’in biyografisinin yanı sıra kendisinin kaleme aldığı mektup okundu.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) adına bir konuşma yapan Safiye Erol, “Şehit Sara Dorşîn mektubunda, “Önderliğin kitabını yanımda taşıyarak içselleştirdim, bu da beni özgürlük alanlarına götürdü” diyor. Bizler de şehitlerin hayallerini gerçekleştirmek için mücadele etmeliyiz. Önderliği anlamak için her gün gençlerin yaptığı gibi kitaplarını okumak, enternasyonallerin yaptığı gibi Önderliği her gün okuyup yaşamımıza uyarlamalıyız. Bu sebeple bizler de Önderliği yaşamalıyız, yaşamımıza uyarlamalıyız. Şehit Sara Dorşîn’in dediği gibi söylemlerimiz pratiğimiz olmalıdır. Bu şekilde şehitlerimizin hayallerini gerçekleştirebiliriz” ifadelerini kullandı.

Şehit anısına sinevizyon izlenimi yapıldıktan sonra Sara Dorşîn için şarkılar söylendi.  Anma “Şehîd Namirin" sloganı ile son buldu.