Berlin’de ‘Müslüm Elma’ya özgürlük’ eylemi

Almanya’da tutuklu bulunan Müslüm Elma’nın özgürlüğü talebiyle başkent Berlin’de bir eylem düzenlendi.

“Müslüm Elma'ya Özgürlük Komitesi”nin çağrısıyla Avrupa’nın bir çok kentinde eylemler gerçekleşti.

Eylemlerin adreslerinden biri de Almanya’nın başkenti Berlin oldu. Cuma günü akşam saatlerinde devrimci tutsak Elma’ya özgürlük talebiyle Kotbuseer Tor Celalettin Kesim meydanında bir miting yapıldı.

Berlin’de Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATIK) tarafından organize edilen mitinge Berlin Özgür Kürdistanlılar Toplumu Merkezi (NCKA), Alman Marxsist Parti (MLPD), Alman Sol Parti Federal Milletvekili Gökay Akbulut, Azadi Kurumundan Elmar Nabi Kimran ve Müslüm Elma’nın avukatı Dr. V. D. Ehrens destek amacıyla katıldı.

Mitingde yapılan bir açıklamada Müslüm Elma’nın faşist 12 cuntası döneminde Amed zindanında ağır işkencelere maruz kalarak toplam 22 yıl tutsak edildiği ve son yıllarda da Almanya’da hukuksuz bir şekilde içeride tutulduğu kaydedildi.

ATIK adına İbrahim Yılmaz, “Almanya’da faşist Türk devletiyle varılan kirli ilişki ve anlaşmalar neticesinde Kürdistan ve Türkiyeli devrimcilere hiçbir hukukta olmayan uygulamalarla keyfi bir şekilde içerde tutulmaktadır” dedi.

Yılmaz, “129 a ve b şeklinde uygulanan, tamamen PKK ve Türkiyeli devrimcileri hedefleyen uygulamanın hukuki hiç bir dayanağı yoktur. Burada hiçbir eylemi ve Almanya yasalarına muhalefeti olmamış insanlar Türkiye ve Kürdistan’daki devrimci kimliklerinden dolayı ve de faşist Türk devletinin isteği doğrultusunda yıllarca içerde tutulabilmektedir” diye ekledi.

İbrahim Yılmaz sözlerini şöyle tamamladı: “Rojava ve Suriye’de halklara uygulanan soykırımların yaşandığı bir dönemde, devrimle sonuna kadar dayanışmada olduğumuz bir dönemde Müslüm Elma ve tüm devrimci tutsaklar onurumuzdur diyerek sahip çıkmaya çağırıyoruz.”