Berlin’de Mayıs Ayı Şehitleri anıldı

Berlin’de düzenlenen etkinlikte konuşan Yazar Nabi Kımran, Türkiye ve Kurdistan’daki devrimciliğin temellerini Mayıs Ayı Şehitleri’nin attığını belirtti.

Almanya’nın başkenti Berlin’de Nav-Berlin (Özgür Kurdistanlılar Meclisi), Şehit Aileleri Komisyonu’nun organize ettiği Mayıs Ayı Şehitleri anmasına şehit aileleri, Kurdistanlılar ve dostları katılım sağladı. Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde yapılan anma etkinliği, Kurdistan Özgürlük Şehitleri şahsında saygı duruşu ile başladı. Şehit Aileleri Komisyonu adına bir konuşma yapan Gozê Dayê, “Yarım yüzyıllık özgürlük mücadelesinde şehadetler yaşandı. Bizler şehit aileleri olarak birlik içinde şehitlerimize sahip çıkmalıyız. Şehitlerimizin mücadelesini sahiplenerek, bu mücadeleyi yükseltmeliyiz” dedi.

Yazar Nabi Kımran ise 18 Mayıs gününün, Kurdistan devrimi ile kader birliği yapmış Türkiye devrimi damarı için de anlamlı bir gün olduğunu söyledi ve şöyle devam etti: “6 Mayıs tarihinde Denizler, 18 Mayıs tarihinde komünist önder İbrahim Kaypakkaya Amed zindanında katledildi. Aynı zamanda 18 Mayıs tarihinde Hasan Ocak yoldaşın cenazesi bulundu. Bir Newroz günü kaçırılan yoldaşın cenazesi, 18 Mayıs 1995 tarihinde bulundu. Diyarbakır’daki faşist, sömürgeci güçler Kurdistan’daki devrimi ateşleyen barut olduysa, yangın gibi isyanı Kurdistan’a yaydıysa, 18 Mayıs günü Amed zindanında ser verip sır vermeyen İbrahim Kaypakkaya ve diğer Mayıs Ayı Şehitleri, Türkiye ve Kurdistan’daki devrimciliğin temellerini attı.”

Şehit Rêzan Amed (Ümit Tarhan), Kawa Çekdar (Vakkas Tumen) ve Mayıs ayında şehit olan özgürlük savaşçılarının ailelerinin katılım sağladığı anma, sinevizyon gösteriminin ardından “Şehîd namirin”, “Bê Serok jiyan nabe” sloganları ile son buldu.