Berlin’de kitlesel ‘Erdoğan’ı istemiyoruz’ protestosu

Türk cumhurbaşkanın Alman devleti tarafından ağırlanması “Erdogan Not Welcome” platformunun öncülüğünde düzenlenen kitlesel eylemle protesto edildi.

Çoğunluğu Alman binlerce kişinin katıldığı eylemle “Terörist Erdoğan” ve “Diktatör defol” sloganları damga vurdu.

Dün öğleden bu yana Almanya’nın başkenti Berlin’de bulunan Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu sabah Alman Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier ile biraya geldi. Alman kamuoyunun ve muhalefetinin tepkilerine rağmen en üst düzeyde karşılanan Erdoğan daha sonra Başbakan Angela Merkel ile bir araya geldi.

Erdoğan’ın ağırlandığı otele yakın bir yer olan “Potsdamer Platz” meydanında ise akşam saatlerine doğru binlerce kişi bir araya gelerek yürüyüşe geçti. Gösteri, bir diktatörün hak ettiği şekilde karşılanması için değişik halklardan onlarca kuruluş ve organizasyonun bir araya gelerek kurduğu “Erdogan Not Welcome” (Hoş gelmedin Erdoğan) platformunun öncülüğünde gerçekleşti.

‘ERDOĞAN DEN HAAG’DA YARGILANSIN’

Kürdistanlı ve Türkiyelilerin yanı sıra yoğun şekilde Almanların da katıldığı mitingde Erdoğan’ı ağırlayan Alman devleti sert şekilde kınandı. Yürüyüş öncesi gerçekleşen kısa mitingde yapılan konuşmalarda Erdoğan rejiminin suçlarına dikkat çekilerek, Erdoğan’ın Deng Haag’da bulunan uluslararası savaş mahkemesinde yargılanması için tutuklanması talep edildi.

Başta Sol Parti olmak üzere, Alman sol hareketinden birçok grup, sendika ve organizasyonun destek verdiği yürüyüşte yer yer Alman polisinin provokasyonları dikkat çekti. Dev PKK bayrağı ile YPG ve YPJ flamlarının da açıldığı yürüyüşün en ön kortejinde Alman parlamenterler ve HDP’nin sürgündeki milletvekilleri yer aldı.

“Terörist Erdoğan”, “Diktatör defol” ve “Erdoğan’ı istemiyoruz” sloganlarının damgasını vurduğu yürüyüşün Erdoğan’ın ağırlandığı cumhurbaşkanlığı sarayının yakınlarında son bulması bekleniyor.