Berlin'de gençler ve kadınlar tecride karşı eylemde

Başkent Berlin'de Kürt gençler ve kadınlar Öcalan'a dönük tecide karşı eylem ve etkinlikler düzenliyor. Gençler bugün de yürüyüş yapacak.

Almanya'nın başkenti Berlin'de kendilerini 'Apocu Gençlik' olarak örgütleyen Kürt gençleri çeşitli eylemlerle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın üzerindeki tecridi protesto ediyor.

Kürt gençleri dün birçok üst geçit ve kalabalık alanda pankartlar açarak tecride dikkat çekti.

GENÇLERE ÇAĞRI

Berlin NAVDEM lokalinde DESTDAN Kadın Meclisine bağlı Genç Kadınlar öncülüğünde de bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte bir konuşma yapan Zelal Varto, "Biz Kürt kadınları olarak önderliğimize uygulanan insanlık dışı tecridi protesto ediyoruz. Bize özgür bir yaşam sunabilmek için yaşamını feda eden önderimizi insanlık dışı şartlara terk etmeyeceğiz. Özellikle kadınlar ve gençlik olarak bundan sonra her anımızı Önderlikle yaşama dönüştürerek mücadelemizi yükselteceğiz. Tüm kadınları ve gençleri etkinliklere katılmaya ve duyarlı olmaya davet ediyoruz" dedi.

Gençler Hozan Aydın, Bengi Agıri, Mustafa Ruha ve gençlerden oluşan grupların müzikleri eşliğinde geç saatlere kadar 'Bijî Serok Apo', 'Jin, jiyan, azadi', 'Be Serok jiyan nabe' sloganları eşliğinde halay çekti.

BUGÜN DE YÜRÜYÜŞ VAR

Gençler bugün de saat 17.00'da U Bahn Wittenberg Platz'dan Adaneaur Platz'a kadar "Özgür Önderlik, Özgür Kürdistan" şiarıyla bir yürüyüş düzenleyecek.