Berlin’de ailelerden açlık grevi eylemcilerine ziyaret

Almanya’nın başkenti Berlin’de tecride karşı açlık grevi direnişinde olan eylemcilerin aileleri ziyarette bulundu. Eylemciler, hem mutluluklarını ifade etti, hem de aile desteğinin önemine vurgu yaptı.

Almanya’nın başkenti Berlin’de süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemlerini sürdüren Ömer Bağdur ve Cemal Kobani adlı direnişçilerin eşleri ziyarette bulundu.

Kassel’den gelen aile bireyleri desteklerini ifade ettiler.

Buluşmada diğer iki direnişçi Mele Mustafa Tuzak ve Şiyar Xelil de hazır bulundu. Bağdur ve Kobani, Kassel’de açlık grevine başlamışlardı ancak son üç haftadır, Berlin’de grevi sürdürüyorlar.

Aile ziyareti, Bağdur ve Kobanê’nin açlık grevi direnişinin 81’inci gününde gerçekleşti.

Ömer Bağdur, eşi ve çocuklarının ziyaretinden duyduğu mutluluğu ifade ederek, “Ailelerimizin burada olması bize destek vermeleri değerlidir. Bizimle dayanışma içinde olmaları mücadelemiz açısından çok önemlidir” dedi.

İki çocuğuyla birlikte ziyarette bulunan eylemcinin eşi Emine Bağdur, 11 yıldır evli olduklarını ifade ederek, “Bu eylemlerini selamlıyorum, dünyanın şu ana kadar gördüğü en kutsal direnişlerden birinin içindeler” diye konuştu.

Cemal Kobani’nin eşi Fatma Kobani, “Biz de 14 yıllık evliyiz, Kassel’den 4 çocuğumla birlikte geldim” diyerek başladı.

Kobani, “Onlara destek ve moral vermek için geldik ama doğrusu biz onlardan moral aldık. Karşılıklı olarak bir sevgi ortamı oluşturduk burada. Ben kendilerini selamlıyorum, sonuna kadar onlarlayız ve mutlaka kazanacağız, diyorum” şeklinde konuştu.

Açlık grevcisi Cemal Kobani ise şöyle konuştu: “Eşim ve çocuklarımın gelmesi bize moral oldu (...) Şunu da içten söylemem gerekir ki burada binlerce ailem oldu, bacılarım, kardeşlerim oldu. Yanımızdalar ve hiç bir sıkıntı yaşatmadılar. Hepsi de moral kaynağımızdır. Bu güç ve moralle zafere kadar yürüyeceğiz.”

Ziyaret sırasında konuşan Şiyar Xelil, “Gerçekten çok önemli bir süreçteyiz” dedi. 84 gündür açlık grevinde olan Xelil, şunları ifade etti: “Bu arkadaşların böyle aile ve çocuklu olarak böyle bir direnişte olmalarını iyi okumamız gerekiyor. Yani böylesi durumlarda aile ve çocukların engel değil tam tersi güce de dönüşebileceğini gösterdiler. Bu çocukların yüzüne baktığımızda güç alıyoruz. Çünkü biz onların onurlu bir gelecekte yaşamaları için mücadele içindeyiz. Onlar için ne gerekiyorsa yapacağız. Söz veriyoruz.”

97 gündür açlık grevinde olan Mele Mustafa Tuzak, “Ben de hem direnen arkadaşları hem de ailelerini saygıyla selamlıyorum” diye belirtti.

Tuzak, “Onlardaki bu manevi güç ve moral son derece önemlidir. Bizim için de destek ve güç oluyor” dedi.