Berlin’de 1999’da katledilen dört Kürt anıldı

Almanya’nın başkenti Berlin’de 1999’da 15 Şubat komplosunu protesto ederken İsrail Konsolosluğu önünde katledilen Kürt yurtseverler Sema Alp, Mustafa Kurt, Ahmet Acar ve Sinan Karakuş anıldı.

Berlin’de 17 Şubat 1999’da katledilen Kürt yurtseverler için Pazar günü İsrail Konsolosluğu önünde anma etkinliği düzenlendi.

Duygulu anların yaşandığı anmaya Sema Alp’in kardeşi, Ahmet Acar’ın kardeşleri, Mustafa Kurt’un eşinin yanısıra çok sayıda kişi katıldı.

DESTDAN Kadın Meclisi ve Naveda Civaka Kurdistaniyen Azad tarafından organize anmada İsrail konsolosluğunun fotoğrafının çekilmesi polis engeline takılırken, anmaya katılım kotası getirilmesi de tepki topladı.

İsrail Konsolosluğu önüne siyah çelenk bırakılırken, sık sık "Katil İsrail", "Berxwedan jiyan e", "Jin, jiyan, azadî" sloganı atıldı.

Siyasetçi Muharrem Aral komployu kınayan ve katliamı protesto eden bir konuşma yaptı.

Aral, "Önderliklerine, özgürlüklerine, geleceklerine sahip çıkarak komployu protesto eylemine katılan yurtseverlerimiz barbarca katledildi" diyerek, “şehitlere sahip çıkılması” çağrısında bulundu.

Mustafa Karakurt’un eşi Kamile Kurt, "21 yıldır buraya geliyorum, ömrünün sonuna kadar da geleceğim, şehitlerimizin davasının takipçisi olacağım" dedi.

Mannheim’dan gelerek anmaya katılan Karakurt, "Başımız dik, gururluyuz" diye ekledi.

Yapılan konuşmalar ardından eski İsrail konsolosluğu adresine yürünerek karanfiller bırakıldı.