GÖRÜNTÜLÜ

Bensheim’de 75’inci yaş kutlaması: Bê Serok jiyan nabe!

Bensheim’de 4 Nisan kutlaması için geniş bir program gerçekleştirildi. TJK-E Üyesi Axîn Gulo, Bijî Serok Apo ve Bê Serok Jiyan Nabe demeye devam edeceklerini vurguladı.

4 NİSAN

Almanya’nın Bensheim kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü dolayısıyla kutlama gerçekleştirildi.

Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ardından Kürt Halk Meclisi Eşbaşkanları halkı selamladı.

Ardından Avrupa Kürt Kadın Hareketi Üyesi Axîn Gulo söz aldı. “4 Nisan Önderliğimizin, kadının, halkımızın doğum günüdür. Önderliğin 75’inci doğum yıl dönümü hepimize, insanlığa kutlu olsun” diyen Axîn Gulo, Abdullah Öcalan’ın İmralı tecrit, işkence ve soykırım sistemi altında verdiği mücadeleye dikkat çekti ve Bê Serok jiyan nabe (Önderliksiz yaşam olmaz) ve Bijî Serok Apo (Yaşasın Önder Apo) demeye devam edeceklerini vurguladı.

Konuşma ardından folklor grubunun sahne almasıyla kutlama başladı. Gençlerin hazırladığı tiyatronun sahnelenmesi ardından ise Hozan Comerd, Koma Bêzar Çocuk Korosu, Alman müzik grubu Los Pueblos, Aydê û Ciwan ve Koma Azad şarkılar söyledi. Kitle, kimi müzik gruplarının söylediği şarkılar eşliğinde halaya durdu.

“Bijî Serok Apo” ve “Bê Serok jiyan nabe” sloganlarının atıldığı kutlama, gece saatlerine kadar devam etti.