Bavyera'da gençlerden Öcalan için bisiklet turu

Bavyera'da Öcalan'ın özgürlüğü için bisiklet turu başlatıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridin ortadan kaldırılması için bugünden itibaren Almanya'nın Bavyera eyaletinde gençler dört günlük 180 kilometrelik bisiklet turunu başlattı.

Nürnberg kentinden başlatılarak Weißenburg, Ingolstadt, Unterschleißheim ve eyalet başkenti Münih'te şehir turuyla sona erdirilecek.

Eylem bu sabah Nürnberg'de saygı duruşuyla başladı. NAV-DEM ve Alman dostlar adına konuşmalar yapıldı. Konuşmalarda, "İmralı Cezaevi’nde ağıt tecrit altında tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağır tecridi kınıyoruz. Öcalan’ın özgürlüğünü ve derhal İmralı kapılarının açılmasını istiyoruz, bizler her koşulda Önder Apo’ya olan bağlılığımızın ve eylemliliklerimizin devam sözünü veriyoruz" denildi.

Burada yapılan konuşmalardan sonra Münih'e doğru yola çıkıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridin ortadan kaldırılması için bugünden itibaren Almanya'nın Bavyera eyaletinde gençler Öcalan için dört günlük 180 kilometrelik bisiklet turunu başlattı.

Nürnberg şehrinden başlatılarak, Weißenburg, Ingolstadt, Unterschleißheim ve eyalet başkenti Münih'te şehir turuyla sona erdirilecek.

Eylem bu sabah Nürnberg'de, saygı duruşuyla başladı. NAV-DEM ve Alman dostlar adına konuşmalar yapıldı. 

Konuşmalarda, tecrit kınanarak, İmralı kapılarının derhal açılması istendi.