Basel, Paris ve Marsilya’da tecrit protestosu

İsviçre’nin Basel ile Fransa’nın Marsilya ve başkenti Paris'te Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan mutlak tecrit protesto edildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan mutlak tecrit, ile tecride karşı HDP Hakkari Milletvekili ve DTK Eşbaşkanı Leyla Güven öncülüğünde sürdürülen açlık grevlerine dikkat dikkat çekmek için İsviçre’nin Basel kentinde bir eylem gerçekleştirdi.

Açlık Grevleriyle Dayanışma Platformu’nun çağrısıyla merkez tren istasyonu içerisinde bir araya gelen eylemciler üzerlerinde “Tecride karşı süresiz ve dönüşümsüz açlık grevindeler” yazılı açlık grevi direnişçilerinin fotoğraflarının olduğu pankart ile “Tecridi kıracağız, faşizmi yıkacağız”, “Yaşasın zindan direnişi” yazılı tecride karşı fedai eylem gerçekleştiren direnişçilerin fotoğraflarının olduğu pankartlar taşıdı.

Sık sık “Bijî berxwedana zindanan”, “Terörist Türkiye, katil Erdoğan”, “Yaşasın devrimci dayanışma” sloganlarıyla tren istasyonu içerisinde bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş sonrası oturma eylemine geçildi. Oturma eyleminin ardından Almanca bildirilerin okunmasıyla eylem sonlandırıldı.

PARİS

Fransa’nın başkenti Paris’te, Tevgera Ciwanen Şoreşger aktivisti gençler ve genç kadınlar, süresiz-dönüşümsüz açlık grevlerine ilişkin Avrupa yetkililerinin sessizliğini protesto etmek amacıyla bir eylem yaptı.
Châtelet les Halles Meydanı’nda düzenlenen eylemde Avrupa’daki sessizliği protesto eden gençler, yaşanan sessizliği, ‘üç maymun’ benzetmesi yaptıkları eylemle protesto etti.

Gençler, gözlerini, ağızlarını ve kulaklarını kapatarak oynadıkları üç maymun figürleriyle, Avrupa’yı temsil ederek, açlık grevlerine dikkat çekmeye çalıştı.

Gençler yaptıkları eylemde, Strasbourg’da açlık grevinde olan 14 eylemcinin fotoğraflarının bulunduğu “Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım ve Kürdistan’ı özgürleştirelim” yazılı Fransızca bir pankart da açtı.

Çevredekiler tarafından ilgiyle izlenen eylemde, açlık grevler ive tecride ilişkin yapılan konuşmanın ardından, konuya ilişkin bildiriler de dağıttı.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kentine bağlı Marignane ilçesinde yaşayan bir grup genç İzmir Şakram T tipi cezaevinde fedai eylem yapan Yonca Akıncı’yı anmak için eylem yaptı. İlçe belediye binası önünde bir araya gelen gençler PKK bayrakları ve Öcalan flamalarıyla daha sonra yürüyüşe geçti. Gençler daha fazla şahadetlerin olmaması için halkı eyleme çağırdı. Yürüyüş boyunca Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan lehine slogan atan gençler, tecrit devam ettiği sürece eylemlerinin süreceği mesajı verdi. Sloganların ardından gençler eylemlerini noktaladı.