'Barış ve demokrasi için PKK'yi terör listesinden çıkarın'

Kürtler için Adalet İnisiyatifi aktivistleri, Avrupa Birliği'ne, "Barış ve demokrasi için PKK’yi terörist örgütler listesinden çıkarın" diye seslendi.

Kürtler İçin Adalet İnisiyatifi, 31 Ocak Salı günü saat 13:30'da Brüksel'de AB Komisyonu'nun yanındaki Schuman Meydanı'nda basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısı sonrası İnisiyatif, PKK'nin Avrupa Birliği’nin terör örgütleri listesinden çıkarılması için toplanan milyonlarca imzayı AB Komisyonuna teslim etti. "Barış, demokrasi ve insan hakları adına, Avrupa Birliği Komisyonu'nu PKK'yı yasaklı terör örgütleri listesinden çıkarmaya çağırıyoruz " çağrısıyla düzenlenen basın açıklaması sonrası  Peace Organisation Vrede( Belçika Barış Örgütü Vrede) Sözcüsü Ludo de Brabander, Progressive International (İlerici Enternasyonal) temsilcisi Daniel Kopp ve European Left Party( Avrupa Solu Partisi- EL) başkanı Walter Baier AB’nin PKK listeden çıkarması gerektiğini belirten demeçler verdi.

BRABANDER: EĞER BARIŞ İSTİYORSANIZ PKK’Yİ LİSTEDEN ÇIKARIN

Peace Organisation Vrede( Belçika Barış Örgütü Vrede) Sözcüsü Ludo de Brabander toplanan imzaların AB Komisyonuna teslim edilmesi hakkında yaptığı açıklamada, “Buradayız çünkü PKK'nin bir terör örgütü olarak listeden çıkarılmasını talep etmek için birçok imza topladık. PKK'nin terör örgütü olmadığını söyleyen birçok mahkeme kararı var. Silahsız çatışmanın tarafı bir örgüttür. Ve şimdi yıllardır Kürtlerin hakları için verilen mücadeleyi kriminalize etmek için kullanılan bir durumla karşı karşıyayız. Ve buna bir son verilmelidir. Eğer Türkiye'de barış istiyorsanız, Ortadoğu'da Kürtlerle barış istiyorsanız, PKK'yi terör örgütü listesinden çıkarmalıyız" dedi.

KOPP: PKK EŞİTLİK MÜCADELESİNİN İFADESİDİR

Progressive International (İleri Enternasyonal) sekreteryası üyesi Daniel Kopp, şöyle dedi:
“Adım Daniel Kopp, Progressive International sekreterinin bir üyesiyim. Dünyanın dört bir yanındaki ilerici güçleri harekete geçirmek, örgütlemek ve birleştirmek için kurulmuş uluslararası bir örgüt. Bugün burada arkamda Kürt yoldaşlarımla birlikte PKK'nin Avrupa'daki listeden çıkarılması için çağrıda bulunuyorum. PKK birkaç yıldır Avrupa Birliği tarafından Türk devleti adına terör örgütü olarak kabul edilmektedir. Bu doğru değil. PKK bir terör örgütü değildir. PKK siyasi bir partidir ve Türkiye'deki Kürtlerin barış ve eşitlik mücadelesinin bir ifadesidir. Bu nedenle bugün burada, dünyanın dört bir yanından milyonlarca imzayı Avrupa Kurumlarına teslim ederek, Ortadoğu'da barış, refah ve olasılık için PKK'nin listeden çıkarılmasını talep ediyoruz.”

BAIER: PKK, KÜRT HALKININ TEMSİLCİSİDİR

Avrupa Sol (Avrupa Solu- EL) başkanı Walter Baier, “Bu gösteriye ve basın toplantısına Avrupa Sol Partisi adına katılıyordum. Çünkü biz Kürt halkının eşitlik, demokrasi ve kendi kaderini tayin hakkı için verdiği mücadeleyi destekliyoruz. Ve Kürt-Türk çatışmasının çözümü için barışa ulaşmak adına PKK'nin listeden çıkarılması elzemdir. Çünkü çözümün bir parçası olan PKK, Kürt halkının en temsilci partisidir ve barışın sağlanması için elzemdir. Bu nedenle Avrupa Sol Partisi tüm çatışma müzakerelerinde, çözüm için barışı ve insanlar arasında dayanışmayı tercih etmektedir" diye konuştu.

https://twitter.com/europeanleft/status/1621081087844782080?s=48&t=GZ6z0LGhcHwwfF4zEjYWVQ