Avrupa Seçim Koordinasyonu’ndan 24 Haziran çağrısı

HDP ve Demirtaş’ı desteklemek için Avrupa’da Kurulan Seçim Koordinasyonu, oy verme işlemlerinin sona erdiğini ama seçim sürecinin devam ettiğini belirtti.

Avrupa’da yürütülen seçim çalışmalarında emeği geçenlere teşekkür eden Avrupa Seçim Koordinasyonu, oylarını kullanmayanlara gümrük kapılarında kullanma çağrısında bulundu. Koordinasyon, yurdışında yaşayan herkese; ülkedeki dost, tanıdık, ailelerine yönelik çalışma yürütmelerini istedi.

Koordinasyonun açıklaması şöyle;

‘’24 Haziran seçimi ile ülkemizi, halklarımızı, emekçileri, yoksul toplum kesimlerini topyekun teslim almak isteyen tekçi AKP rejimine karşı Avrupa’da çeşitli kurum ve bileşenlerin oluşturduğu Avrupa Seçim Koordinasyonu çalışmalarını kararlılıkla sürdürmektedir.

Başta Avrupa olmak üzere, Kanada, Japonya, Avusturalya, ABD ve Güney Afrika’da etkin bir çalışma sürdürerek, yurtdışı oylarını referandum seçimlerinin de ilerisine taşıma kararlılığıyla hareket etti. Türk, Kürt, Ermeni, Laz, Çerkes, Asuri-Süryani, Alevi, Müslüman, Hristiyan, kadın, genç, yaşlı, aydın, demokrat ve toplumun tüm muhalif kesimleri özgürlük ve eşitlik için binlerce gönüllü çalışan HDP ve Demirtaş etrafında bir demokrasi bloğu oluşturarak hareket ettiler.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR!

Yurtdışında yaşayan binler anti-demokratik, faşist iktidar blokuna karşı BİRLİKTE KAZANACAĞIZ şiarıyla hareket ederek seçim çalışması sürdürdüler. Tekçi, faşist AKP-MHP bloğu ve diktatör Erdoğan iktidarına karşı emek, demokrasi ve özgürlük talebiyle halklar ve inançların özgürlük bloğu oluşturuldu.

24 Haziran seçimlerini sıradan bir seçim olarak görmeyen Avrupa Seçim Koordinasyonu, inkarcı, imhacı devlet zihniyetini karşı halkların birliğini esas alan HDP ve Demirtaş etrafında kenetleniştir. Bu ruhla hareket eden on binlere demokrasiye ve özgürlüklere yaptıkları değerli katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Mayıs başında başlayan, kısa zamanda azami başarıyı örgütleyen ve emek veren tüm arkadaşlara emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Ülke, eyalet ve kent komitelerinin yoğun çalışmaları, Türkiyeli ve Kürdistanlı tüm demokrat, devrimci yapıların, Kadın, Gençlik, Alevi, Müslüman, Hristiyan, Laz, Çerkes, Asuri-Süryani ve demokratik toplum kesimlerinin birlikte başarma çabalarını kutluyoruz.

Yurtdışında oy verme işlemleri bitmiş olmasına rağmen henüz seçim bitmemiştir. 24 haziran tarihine kadar çalışmalarımızı aynı kararlılık ve tempo ile ülkedeki seçimler için seferber etmeliyiz.

GÜMRÜKLERDE OY KULLANALIM

Oyunu kullanmamış yurtdışı seçmenlerimiz 24 Haziran’a kadar gümrük kapılarında oy kullanıldığından hareketle mutlaka oylarını kullanmalıdır. Kullanılmayan her oy diktatör Erdoğan’a hizmet edeceği bilinciyle hareket ederek gidip mutlaka oyunu gümrüklerde kullanmalıdır.

Tüm seçim çalışmalarında görev almış arkadaşlarımız ve HDP’ye oy vermiş tüm seçmenlerimize çağrımız; 24 Haziran’a kadar Ülkedeki tanıdıklarımızı, akrabalarımızı etkilemek ve HDP çalışanı yapmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürelim. Tüm imkan ve olanaklarımızla ülkedeki insanlarımızla etkileyerek HDP ve Salahattin Demirtaş’a oy vermeleri için harekete geçirmeliyiz. İmkanları ve olanakları olanlarda son 3 günde olsa ülkeye giderek aktif seçimlerde görev almalıdır.’’