Avrupa Koordinasyonu: HDP, diktatörün uyksunu kaçırdı!

AKP-MHP ve YSK'nin seçim sürecindeki hukuksuzluklarına tepki gösteren Avrupa Seçim Koordinasyonu, "Her inancın ve kimliğin temsilcisi olan HDP, diktatörün uykusunu kaçırıyor" dedi.

Avrupa Seçim Koordinasyonu, 24 Haziran seçimlerine gidilirken, AKP-MHP rejiminin hukuksuzluklarına ve YSK'nin sandık taşıma başvurusunu kabul etmesine ilişkin bugün yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, AKP-MHP faşist iktidarının sınır tanımaz hukuksuzlukları devam ederken, YSK'nin de bu hukuksuzluğa dahil olduğu belirtildi.

'ÇARESİZCE SALDIRIYORLAR'

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"HDP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Sayın Selahattin Demirtaş'ı 'delil karartma' gibi hukuki olmayan, tutarsız ve tamamen siyasi şaibelerle alınmış kararla içeride rehin tutanlar, jet hızı ile HDP Diyarbakır Milletvekili Sayın İdris Baluken'in onlarca yıllık ceza ile vekil olmasını engelleyenler, en son 25 Mayıs'ta Sayın Turgut Öker'in, siyasi bir müdahale ile milletvekili olmasını engellemişlerdir.

Tek adam diktatörlüğü, AKP-MHP faşist iktidarı en sıradan demokratik hakka bile tahammül edemez çaresizlikle demokratlara, devrimcilere, mazlum ve mağdur halklara saldırıyor. Her tür kirlenmenin suç pratiğine bulaşan mafya ve çetelerine methiyeler dizenler, sıra hak, adalet ve özgürlük talep edenlere gelince, savcı olmaktan, yargıç olmaktan geri durmuyorlar.

Milletvekili dokunulmazlıklarını kaldıran, halkın iradesi milletvekillerinin vekilliğini düşürenler, belediyelere kayyum atayarak el koyanlar, şimdi de kişilerin seçme ve seçilme haklarını gasp ederek, demokratik siyaseti ve onun öncülerini tasfiye ederek siyasi soykırımı sürdürmektedirler.

'HDP HERKESİN TEMSİLCİSİ OLDU'

Bu tekçi zihniyet işbirlikçi Kürtlere bile listede yer vermezken, CHP de sosyal demokrat ve Alevi kimlikli birçok adayı liste dışı bırakmıştır. Buna karşı HDP tüm kimlik ve inançların temsilcileri ile oluşturduğu eşitlikçi ve özgürlükçü listeyle farkını ortaya koydu. Bu siyasi müdahalenin bir nedeni de tekçiliğe karşı HDP´nin oluşturduğu tüm farklılıkların büyük ortaklaşmasıdır.

'DİKTATÖRÜN UYKUSU KAÇIYOR!'

Bu siyasi müdahale, vekili reddedilen adaylar şahsında halklarımızın ortak mücadele duruşuna, kimliğine ve inancına yapılan bir müdahaledir. Alevi hareketi, demokratik Kürt siyaseti, Türkiye'nin devrimci ve demokratların ortaklaşması diktatörün uykusunu kaçırmaktadır.

YSK'nin kabul edielmez bu hukuk dışı uygulaması, AKP-MHP iktidarından bağımsız bir karar değildir. Emek, özgürlük ve demokrasi güçleri olarak, YSK'yi bu hukuk dışı kararını hemen düzeltmeye çağırıyoruz. İktidarın kirleticiligine bulaşanlara karşı emek, özgürlük ve demokrasi güçlerini, ezilen yoksul halklarımızı safları sıklaştırmaya, birlikte kazanmaya davet ediyoruz."