Avrupa kentlerinde Türk devleti protesto ediliyor

Kürdistanlılar ve dostları, Türk devletinin Rojava ve Şengal'e dönük saldırılarını Avrupa kentlerinde protesto etmeyi sürdürüyor.

PARİS

Fransa'nın başkenti Paris'in Drancy banliyösünde Türk devletinin Rojava ve Şengal saldırıları protesto edildi.

Drancy Demokratik Kürt toplum merkezi önünde toplanan Kürdistanlılar “Biji berxewedana Rojava”, “Kahrolsun ihanet”, “Katil Erdoğan” sloganları ile Bobigny banliyösüne kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

Drancy DTKM Eş başkanı Ali Alcı yaptığı konuşmada şunları belirtti: “Faşist Türk devletinin Rojava’da ve Şengal'de Kürt halkının kazanımlarına saldırmaktadır. Avrupa ülkelerinin Türk devletinin, DAİŞ'e karşı kahramanca savaşan Kürtlere saldırılarına sessiz kalmamalıdır. Bizler Rojava ve Şengal direnişinin yanında olacağız her gün eylemde olacağız.”

Eylem “Katil Devlet Kürdistan'dan defol” sloganları ile son buldu.

AMSTERDAM

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'daki Museum Plein'de toplanan Kürdistanlılar ve dostları, Türk devletinin Rojava ve Şengal'e dönük saldırılarını protesto etti. Amsterdam Demokratik Kürt Toplum Merkezi öncülüğündeki eylemde, Hollandaca ve İngilizce bildiriler dağıtıldı.

Eylemdeki konuşmalarda, Türk devletinin Kürtlerin DAİŞ'e karşı zaferine tahammül edemediği ve uluslararası anlaşmaları çiğneyerek katliamcı saldırılarda bulunduğuna dikkat çekildi. Konuşmalarda, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın demokratik ulus perspektifinin Ortadoğu'da yaşama geçmeye başladığı da vurgulandı.

BRÜKSEL

Belçika'nın başkenti Brüksel'de de Kürdistanlılar sokaktaydı. Türk Konsolosluğu önünde bir araya gelen yaklaşık 200 kişi, Türk devletini protesto etti. Milletvekilleri Karl Vanlouwe, Marc Hendrickx ve senatörler ile Belçikalılardan oluşan Rojava'yla Dayanışma Komitesi ve Secours Rouge de eyleme katıldı. SKP'li kadınlar, Brüksel Halkevi temsilcileri de eylemde hazır bulundu.

HEILBRONN

Almanya'nın Heilbronn kentinde de Türk devletinin saldırıları mitingle protesto edildi. Heilbronn Kürt Toplum Merkezi'nin organizesiyle Klianzplatz'ta toplanan yüzlerce Kürdistanlı ve Alman, "Erdoğan Kürt halkının en büyük düşmanıdır; Kürtlerin kazanımlarına düşmanca saldırmaktadır. Ne kadar saldırırsa saldırsın, Kürtlerin bir gücü, Önderliği var ve kimse Kürtlere kaybettiremeyecek" mesajı verildi.

KDP ihanetine de dikkat çekilen mitingde, "Barzani'nin taşıdığı ihanet damgasını Berivanlar'ın şehadetinden biliyoruz ve tarih bunu yazacaktır" denildi.