Avrupa Gençlik Kültür ve Spor Festivali 14 Temmuz’da

Avrupa Gençlik Kültür ve Spor Festivali 14 Temmuz’da Hollanda’nın Den Haag kentinde düzenlenecek.

Bu yıl Avrupa Gençlik Kültür ve Spor Festivali 14 Temmuz’da Hollanda’nın Den Haag kentinde gerçekleştirilecek. “Faşizme karşı başkaldır, Önderliği özgürleştir” şiarıyla Ciwanên Azad ve Jinên Ciwan ên Azad öncülüğünde yapılan festivalin hazırlıkları tamamlanıyor.

Festival Hazırlık Komitesi, festival hazırlıkları ve çalışmalarına ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı. Avrupa’da yaşayan ‘tüm Kürdistanlı, enternasyonalist ve dost gençlere’ katılım çağrısı yaptı.

Hazırlık Komitesi’nin yayınladığı açıklama şöyle:

Kapitalist modernite bugün Kürdistan, Ortadoğu ve dünya üzerinde toplumsallığımıza vahşice saldırmaktadır. Bu saldırıların hedefinde ise öncelikle gençler ve kadınlar yer almaktadır. Çünkü gençlik ve kadın, toplumsallığın özü, kökeni ve gerçek koruyucusudur. Toplumsallığımıza saldırarak bireyselliği dayatan kapitalist moderniteye karşı yapmamız gereken daha çok biraraya gelmek, enerjimizi, coşkumuzu, heyecanımızı ve gücümüzü bu vahşi kapitalizme karşı birleştirmek ve insanlığın kurtuluşunu hedeflemektir. Bu mücadele ise toplumsallığı yeniden tanımlayan, toplumsal tarihin hücrelerini açığa çıkartan ve bize gerçeği yani hakikati sunan Rêber APO’nun ışıklı yolu ile mümkündür. Çünkü Rêber APO, bireyselleşmiş dünyaya karşı milyonlarca yıllık toplumsallığı yeniden ayağa kaldıran, onun mücadelesini tüm dünyaya yaymaya çalışan ve insanlığın kurtuluşunu müjdeleyen felsefenin kurucusu ve sahibidir.

İşte bu amaçla biz Avrupa’da yaşayan gençler olarak gülüşümüzü, heyecanımızı, dansımızı ve govendimizi, biraraya gelerek coşkuyla paylaşmak istiyoruz. Gençlik Kültür ve Spor Festivali’nde 14 Temmuz direniş ruhuyla bütünleşerek, Mazlumların, Ali Çiçeklerin ve Leyla Şaylemezlerin anılarını ve bizlere bıraktıkları mirası daha da yükseltelim. Festivalimize daha güçlü katılarak, gençlik heyecanımızı, enerjimizi ve coşkumuzu kapitalist modernitenin yüzüne tokat gibi çarpalım.

İnsanlık ve kadının özgürlük mücadelesinin büyüdüğü ve mücadelenin ısındığı bu yaz ayında hepimiz Avrupa Gençlik Kültür ve Spor Festivali’nde buluşalım.

Festivalimizde bu yıl şarkılarıyla Koma Zelal, Medî, Muharrem ve Ergîn Xelîkan sahne alacak. Danslarıyla ise İrlanda Dans Grubu ve çeşit çeşit govendler yer bulacak.”