Avrupa'daki seçimlerde keyfi uygulamalar bitmiyor

Münster'de Türk Konsolosluğu çalışanları ve sandık görevlileri seçim genelgesinde olmamasına rağmen zihinsel engellilere oy kullandırmaya çalışıyor.

Avrupa'da 7 Haziran'da başlayan oy kullanma işlemleri devam ediyor. Seçim merkezlerinde AKP'lilerin hile ve rüşvetle oy satın alma vakalarının ardından şimdi de Türk Konsolosluğu çalışanları ve sandık görevlileri keyfi uygulamalara başladı.

Yüksek Seçim Kurulu'nun genelgesine göre, görme engelliler, felçliler, elleri eksik olanlar veya bu gibi beden engelleri açıkça belli olanlar akrabalarından birinin, akrabası yoksa diğer herhangi bir seçmenin yardımı ile oylarını kullanabilirler. Ancak Almanya'nın Münster şehrindeki Türk Konsolosluğu'nda görevli bulunan sandık kurulu başkanı ve üyeleri yasak olmasına rağmen zihinsel engellilere oy kullandırmaya çalışıyor.

'AKP'NİN ZULMÜNE SON VERMEK İÇİN OYLARINIZI KULLANIN'

Yine Türkiye'de 3. parti olan HDP'nin sandık güvenliğine ilişkin tedbir alma hakkı hukuksuz bir şekilde engelleniyor. Oy torbalarının korunduğu odanın bir anahtarının kendilerine keyfi bir şekilde verilmediğini belirten HDP çalışanları, yaptıkları itiraza rağmen henüz bir cevap alabilmiş değiller. Yapılan keyfi uygulamalara tepki gösteren HDP seçim komisyonu üyesi Mehmet Karaman, demokrasi, insan hakları ve özgürlükten yana olan herkesi AKP'nin zulmüne son vermesi için oy kullanmaya çağırdı.