Avrupa’daki Kürtler Türk devletinin katliamlarına karşı alanlarda

Fransa’nın başkenti Paris, Almanya’nın Kiel, Heilbornn, Avustralya’nın Melbourne'da alanlara çıkarak, Türk devletinin faşizmini protesto etti.

PARİS

Fransa’nın başkenti Paris’te TJK-F in çağrısıyla Kürdistanlılar ve dostları, Türk devletinin kadın katliamlarını protesto etti.

Republique Meydanı’nda düzenlenen eylemde Türk devletinin kadın katliamları protesto edildi.

Düzenlenen mitingde bir konuşma yapan Avrupa Yeşiller Partisi (EELV) Milletvekili Esterre Benbassa, faşizmin azınlıklara hiçbir şekilde tahammülü olmadığını söyledi.

Ataerkil sistemin hedefinin sadece ötekiler değil kadınların olduğunun Türk devletinin faşizmiyle gözler önünde olduğunu vurgulayan Benbassa, “Kürt özgürlük hareketi sadece Ortadoğu’yu değil, tüm Avrupa ve batıyı DAİŞ’ten temizledi” dedi.

Konşumadan sonra halk, Bastille Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. "Türk devletinin Kürdistan’daki soykırımını ve işgaline son", "Sinjar’dan Kobanê’ye kadınlar direniyor”, “Kadın soykırımını durdurun" "Rojava’ya uluslararası statü" pankartlarının arkasından gerçekleşen yürüyüşte sık sık "Jin, Jiyan, Azadi", "Biji berxwedana Rojava", "Kürdistan’a siyasi statü", " Berxwedan jiyane", "Yaşasın Kürt kadınının direnişi" sloganlarını attı.

Bastille meydanında sonlanan yürüyüş, yapılan basın açıklamasıyla sona erdi.

KIEL

Almanya’nın Kiel kentinde de Türk devletinin saldırıları protesto edildi.

Kiel’deki Flensburg, Schleswig, Antifa ve Rojava inisiyatifinin çağrısı ile düzenlenen eylem Asmus Bremer Platz’da yapıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ile Kürtçe ve Almanca yazılı pankartlar taşındı.

Eylemde yapılan konuşmada Güney Kürdistan topraklarının Türk devleti tarafından işgal edilirken, KDP’nin sessizliğinin kabul edilemez olduğu belirtildi.

Böylesi bir süreçte faşizme karşı her bireyin sorumluluk alması gerektiği de dile gelen açıklamada sık sık, “Katil Erdoğan”, “Faşist AKP – MHP”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Bimre ixanet”, “Katil TC”, “Biji Serok Apo” sloganları atıldı.

HEILBORNN

Almanya’nın Heilbornn kentinde de türk devletinin saldırıları ve katliamları protesto edildi. Alman ve Afrikalı sol gruplar ortaklaşa faşizme karşı bir miting düzenledi.

Kiliansplatz'ta düzenlenen eylemde yapılan konuşmalarda faşizmin ırkı ve dini olmadığı, tüm insanlığa karşı bir politik hastalık olduğu belirtildi. Faşizmi yıkmak ve bu hastalığa son vermek için uluslararası dayanışmanın önemine dikkat çekildi. Türk devletinin Güney Kürdistan ve Rojava’ya yönelik saldırıları da kınandı. Eylem sloganla sona erdi.

MELBOURNE

Avustralya’nın Melbourne kentinde de Türk devletinin saldırıları protesto edildi.