Avrupa'da Kürtler Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için seferber

Sheffield Üniversitesi’nde ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük’ toplantısı düzenlenirken, Stuttgart'ta halk toplantısı yapıldı. Eyfel kulesinde de 'Freedom For Ocalan’ pankartı açıldı.

İngiltere’nin Sheffield Üniversitesi’nde enternasyonalist gruplar tarafından “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” kampanyası kapsamında bir toplantı düzenlenerek, İmralı’ya gönderilmek üzere kartpostallar imzalandı.

Kurdistan ile Dayanışma Grubu öncülüğündeki toplantıya SYMAAG (Güney Yorkshire Göç ve İltica Eylem Grubu), Sheffield Filistin Dayanışma Grubu, Sheffield Kürt İnisiyatifi, ve öğrenci gruplarından Kürt dostları katıldı.
Toplantıda Britanya Kürt Halk Meclisi Dış İlişkiler Temsilcisi Agit Amara ve Kongra Star Avrupa Temsilcisi Rohash Shexo, Kurdistan’da yaşanan siyasal gelişmelere ilişkin bilgi verdi.
Ortadoğu ve Kurdistan'daki sorunların çözümü için Abdullah Öcalan'ın Demokratik Ulus ve Kadın Özgürlük İdeolojisi katılımcılarla paylaşıldı. Toplantıda ulus-devlet mantığına karşı toplumsal mücadelenin geliştirilmesi gerekildiği ifade edildi. Kadın özgürlükçü paradigmanın birçok yönüyle ele alındığı toplantıda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için 10 Ekim’de başlatılan hamleye dikkat çekildi.
Yine YPG saflarında şehit düşen Anna Campbell’in Sheffield Üniversitesi’nde iken Abdullah Öcalan’ın fikirleri ile tanıştığı ve Kürt halkının mücadelesine ilgi duyduğu belirtilirken, üniversitelerde Kürt halkı ile dayanışmanın büyütülmesi gerektiği vurgulandı.
Toplantıya katılanlar daha sonra İmralı’ya postalanmak üzere kartpostalları imzaladı.


STUTTGART


Almanya’da Stuttgart Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde (DKTM) halk toplantısı düzenlendi. Stuttgart Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Mesut Dağhan, Abdullah Öcalan’ın ağır tecrit altında tutulduğunu, bunun Kürt halkına yönelik de bir tecrit uygulaması anlamına geldiğini ifade etti.
Dağhan, 17 Şubat Köln Yürüyüşüne katılım çağrısı yaptı.


PARİS

TCŞ (Tevgera Ciwanên Şoreşger) ve TekoJIN (Tevgera Jinên Ciwanên Tekoşer) üyesi gençler, Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kırmak amacıyla, Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan Eyfel Kulesi'nde protesto eylemi yaptı.

Gençler, Eyfel Kulesinden "Freedom For Ocalan" (Öcalan'a Özgürlük) ve "Pour la liberte de Rêber APO, tous ensemble Serhildan" (Rêber APO’nun özgürlüğü için hep birlikte direniş) pankartları açtı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterleri ve PKK bayrakları açan gençler, sık sık ‘‘Bijî Serok APO’’, ‘‘Bê Serok Jiyan Nabe’’, ‘‘Bijî Berxwedana PKK’’ sloganları attı.
Gençler,  Önder Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü sağlayana dek her zaman, her yerde alanlarda olacaklarını belirtti.