Avrupa’da Öcalan’ın özgürlüğü için eylemler

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlığı ve güvenliği için İtalya, Avusturya ve Fransa’da eylemler gerçekleştirildi.

İtalya’nın Grossetto ve Bolzano şehirlerinde Öcalan için yüzlerce kişi eylem gerçekleştirdi.

İtalya’nın Grosseto şehrinde Sayın Abdullah Öcalan’ın sağlığı ve güvenliği için yürüyüş düzenlendi. Saat 15’de Grosseto tren istasyonunun önünde başlayan yürüyüş Valiliğe dosya sunduktan sonra belediyeye doğru devam etti. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı yürüyüş “Bijî Serok Apo” sloganlarıyla sona erdi.

BOLZANO

İtalya'nın Bolzano şehrinde de Öcalan’a özgürlük talebiyle bir yürüyüş gerçekleştirildi.

Bolzano'nun istasyon parkında bir araya gelen Kurtdistanlılar ve Kürt dostu İtalyanlar Öcalan’dan bir yıldan fazla haber alınamamasını ve ağır tecrit uygulamasını protesto etti.

Yürüyüş esnasında yapılan Kürtçe ve İtalyanca konuşmalarda faşist Erdoğan iktidarının Öcalan nezdinde Kürt'leri ve tüm devrimcilerin teslim alınmak istendiğine vurgu yaptı.

Belediye meydanında son bulan yürüyüşte sık sık "Viva Öcalan”, “Viva Kürdistan”, “Terörist Erdoğan" sloganları atıldı.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya şehrinde Öcalan üzerindeki tecridi kınamak için Ciwanen Azad tarafından bir miting düzenlendi.

Eylemde Ciwanen Azad Marsilya adına konuşan Fırat Sevinç, tüm gençliğe Serî Hilde hamlesine katılım çağrısında bulundu.

Şehir merkezinde eylemde gençler sık sık “Biji Serok Apo” sloganları atarak Öcalan’ın bir an önce bir heyet tarafından ziyaret edilmesi talebinde bulundu.

VİYANA

Avusturya'nın başkenti Viyana'da Kürt Halk önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin son bulması için Kürt Kadın Derneği Avesta tarafından "Önderliğimizin özgürlüğü bizim özgürlüğümüzdür" şiarıyla bir miting gerçekleştirildi.

Christian Broda Platz meydanında Öcalan flamalarının açıldığı eyleme ilgi oldukça büyüktü.

Son siyasal sürec ve Kürt Halk önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit üzerine konuşulan mitingde Önder Apo'nun özgürlüğüne kavuşana dek eylemlerin devam edeceği söylenirken önümüzdeki süreçteki yapılacak yeni eylemlere güçlü katılım çağrısı yapıldı