Avrupa’da 4 Nisan kutlamaları

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü Avrupa’da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Avrupa’nın farklı ülkelerinde yaşayan Kürdistanlılar, koronavirüse karşı alınan tedbirleri de göz önünde bulundurarak, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum gününü kutladı.

LONDRA

İngiltere’de binlerce kişi sosyal medya ağlarında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 4 Nisan dolayısı ile doğum gününü kutladı.

Her yıl 4 Nisan’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için yapılan doğum günü kutlamaları bu yıl koronavirüs nedeniyle kitlesel kutlamalar yerine sosyal medya üzerinden gerçekleşti. İngiltere’de Kürdistanlılar ve dostları sosyal medya paylaşım sitelerinde adeta 4 Nisan rüzgarı estirdi.

Gençler, kadınlar ve çocuklar çektikleri görüntüler de yaktıkları mumlar ile Öcalan’ın doğum gününü kutlayarak, Öcalan’ın özlü sözleri paylaşıldı. Paylaşılan görüntüler de ulusal kıyafetlerini giyen çocukların, “Rojbuna te piroz be Serok Apo”, “Happy Birthday Öcalan”, cümleleri renkli bir görüntü oluştururken, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın binlerce fotoğrafı paylaşıldı.

Birçok kişi ise 4 Nisan dolayısı ile bahçelerine fidanlar ekerek, Öcalan’ın ekolojik yaşama biçtiği anlam ifade edildi. Kutlamalar çerçevesinde çekilen görüntüler de Öcalan posterli tişört giyenlerde oldu, KCK ve YPG bayrakları ile Öcalan’ın doğum gününü kutlayanda.

ROMA

Roma’daki Ararat Kültür Derneği’nde “Önderlik bahçesi”ne fidanlar dikildi.

Rocca di Papa mülteci kampındaki Kürdistanlılar da “Rojbüna Rêber Apo li tevahî mirovahîyê piroz bê”, “Rojbuna Rêber Abdullah Ocalan rojbuna gelê bindeste”, “Rojbüna Rêber Apo rojbuna jinê yê”, “Rojbuna te pîroz bê ey Serok Öcalan” yazılı dövizler taşıyarak, kamp bahçesine fidan dikti.

İTALYAN SANATÇI MONI OVADIA’DAN SESLİ MESAJ

İtalyan ses sanatçısı, aktör, rejisör ve tiyatrocu Moni Ovadia, Metal Mekanik Sendikası Dışilişkiler Sorumlusu Stefano Maruca da sesli birer mesaj ile Kürt Halk Önderi’nin Öcalan’ın doğum gününü kutladı.

PARİS

TCŞ ve JCA aktivisti gençler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum gününü kutlamak için Paris’te sabah saatlerinde bir araya geldi.

Kürdistan devrim şehitleri anısına 1 dakikalık saygı duruşu ile başlayan etkinlikte, devamında bir genç Öcalan’ın gençlik için ifade ettiği anlam üzerine kısa bir konuşma yaptı.

Sinevizyon gösterimi ardından kutlama farklı etkinliklerle devam etti. Koronavirüsü salgını nedeniyle çok kalabalık tutulmayan etkinlik, halaylarla son buldu.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kentinde de TCŞ aktivisti gençler, bir etkinlikle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum gününü kutladı. Büyük boy Öcalan posteri ve PKK bayrağını açan gençler, sık sık “Bijî Serok Apo” ve “Doğum günün kutlu olsun Başkan Apo” sloganlarını attı.

MONTPELLIER

Fransa’nın Montpellier kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü kutlandı.

Kürt halkı koronavirüs nedeniyle evlerinde Öcalan’ın doğum günü çeşitli etkinliklerle kutladı.

KÖLN

Almanya’nın Köln kentinde de koronavirüs pandemisi nedeniyle dar bir grupla bir araya gelen TCŞ aktivistleri, Kürt Halk Önderi’nin doğum gününü fidan dikerek kutladı.

KASSEL

Almanya’nın Kassel kentinde de fidan dikilerek Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü kutlandı.

Etkinlikte yapılan kısa konuşmada, Kürdistan ve tüm Ortadoğu halklarının doğum günü kutlanırken, etkinlik Kürtçe “Doğum günün kutlu olsun Önder Apo” sloganıyla son buldu.

FREIBURG

Almanya’nın Freiburg kentinde de Jinên Ciwanên Azad aktivisti genç kadınlar fidan dikimi yaptı.

Öte yandan Yine RiseUp4Rojava kampanyası tarafından, Almanya’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü nedeniyle birçok şehirde Öcalan’ın düşüncelerinden oluşan stickerlar sokaklara yapıştırılırken, birçok sokağa pankartlar asıldı.

DORTMUND

Almanya’nın Dortmund kentinde de JCA ve TCŞ aktivistleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü vesilesiyle ağaç dikti.

KIEL

Almanya’nın Kiel kentinde de Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi’nin doğum gününü evlerinde kutladı.