Avrupa'da 15 Ağustos kutlamaları sürüyor

15 Ağustos Diriliş Bayramı'nın 34. yıl dönümü Avrupa'nın birçok merkezinde kutlandı.

15 Ağustos Diriliş bayramı Avrupa'nın birçok şehrinde kutlandı. Avusturya'nın başkenti Viyana'da Demokrtik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) çağrısı ile bir araya gelen Kürdistanlı ve dostları 15 Ağustos Atılımını düzenledikleri bir etkinlikle kutladı. Kutlamada, Viyana DKTM adına 15 Ağustos Atılımı, Kürdistan, Türkiye ve Ortadoğu'daki güncel durum üzerine konuşmalar yapıldı. Kutlama, "Bijî PKK" ve "Bijî Serok Apo" sloganlarıyla sona erdi.

GRAZ

Avusturya'nın Graz kentinde de saat 14.00'da DKTM'de bir araya gelen Kürdistanlılar, 15 Ağustos Diriliş bayramını kutladı. Etkinlikte Civaka Azad Eşbaşkanı Halil Sever, 15 Ağustos'un Kürt tarihi açısından anlam ve önemine ilişkin kısa bir konuşma yaptı. Dersim'de şehit düşen HPG komutanlarından Atakan Mahir'in de anıldığı etkinlikte, Halk Savunma Merkez Karargah Komutanı Murat Karayılan'ın konuşması da dinlendi.

SAARBRÜCKEN

Almanya'nın Saarbrücken kentinde 15 Ağustos bir piknik şöleni ile kutlandı. DKTM öncülüğünde düzenlenen etkinlikte konuşan DKTM eşbaşkanı Dexil İbrahim, 15 Ağustos Diriliş Bayramını kutlayarak, "Şehit Egîd gibi yiğit ve efsane komutanlarımız olduğu müddetçe Kürt halkı er ya da zaferi elde edecektir" dedi. TAJE adına kısa bir konuşma yapan Zekiye Ezda, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecride dikkat çekti.

HDP eski Milletvekili Faysal Sarıyıldız ise Kürdistan'daki direniş ruhuna değindi. Kürt halkının her gün 15 Ağustos direniş ruhu ile savaşan gencecik fidanların şehit düştüğünü söyleyen Sarıyıldız, şehitlere sahip çıkmanın yolunun mücadeleyi yükseltmek olduğunu vurguladı. CİK ve MLKP adına yapılan konuşmaların ardından etkinlik Koma Parantez, Koma Baran ve Dara u Avo müzik dinletileri ile sona erdi.

HANNOVER

Hannover'de de DKTM öncülüğünde 15 Ağustos etkinliği düzenlendi. Schiller Heykeli yanında stant açan Kürdistanlılar yüzlerce bildiri dağıttı. Kürt Halk Önderi Öcalan'ın kitabından yazıların okunduğu etkinlikte DKTM Hannover Eşbaşkanı Ciwan Çewlig ve NAV-DEM üyesi Altun Bischof, 15 Ağustos Direniş Bayramı ve tecride ilişkin değerlendirmelerde bulundu. PYD adına Şehnaz ve Balek Başûr'un kısa birer konuşma yaptığı eylem, "Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a barış", "Bê Serok Jiyan nabe" ve "Bi can bi xwîn em bi te re ne ey Serok" sloganlarıyla sona erdi.

MANNHEİM

Almanya'nın Mannheim şehrinde DKTM'nin çağrısı ile bir araya gelen Kürdistanlılar, 15 Ağustos Atılımı'nı kutladı. Komutan Egîd, Engin Sincer ve Dersim'de şehit düşen Atakan Mahir şahsında Kürdistan şehitlerinin de anıldığı etkinlikte konuşan, DKTM Eşbaşkanı Halis Doğan, 15 Ağustos'da atılan ilk kurşunun ardından Kürtlerin yeniden dirildiğini kaydetti. Etkinlik "Bijî Serok Apo" sloganlarının ardından sona erdi.

LAVRİO

Yunanistan Gençlik Meclisi ve Navenda Çanda Kürdistan öncülüğünde 15 Ağustos Atılımı kutlandı. Anarşist ve sosyalist gruplarında katıldığı kutlama Lavrio kampında başlayan yürüyüşle start aldı. Sloganlarla kutlama alanına varan kitle, Kürt Halk Önderi Öcalan'a uygulanan tecridi de kınadı. Etkinlikte yapılan konuşmalarda, 15 Ağustos'un tarihsel önemine değinildi. Konuşmaların ardından etkinlik halaylarla gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

MONTPELLİER

Fransa'nın Montpellier kentinde ise Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecride dikkat çekildi. DKTM tarafından organize edilen eylemde, kentin en işlek meydanı Comedie'de stant açan Kürdistanlılar, Öcalan'ın 'Demokratik Konfederalizim', 'Jineloji', 'Demokratik ulus', 'Ekolojik toplum' başlıklı Fransızca kitapçıklarını dağıttı. 2 gün devam eden bilgilendirme standındaki eylemciler, Öcalan'ın özgürlüğü için eylemlerine devam edeceklerini belirtti.