AvEG-Kon’un açlık grevi 2. gününde

AvEG-Kon'un tecride karşı Köln'deki açlık grevi 2. gününde. Eylem kapsamında düzenlenen forumda, faşizmin yenilmeye başladığı vurgulandı.

AvEG-Kon’un Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecride ve faşizme karşı Köln’de başlattığı açlık grevi 2. gününde sürüyor. İlk gün açılan çadırın çevresinde bildiri dağıtan, konuşmalarla halkı bilgilendiren ve arada müzik eşliğinde halaylar çeken katılımcılar, akşam da ziyaretçilerle siyasal süreç ve seçimler konulu bir forum düzenledi.

'FAŞİZM YENİLİYOR'

Forumda Mart ayının direnişler ayı olduğuna ve 8 Mart ile Newroz ruhuna dikkat çekildi, 1 Mayıs’a doğru mücadelenin güçlendirilmesi gerektiği belirtildi. Tecridi kırma mücadelesinin faşizmi yenmek için büyük önem taşıdığı da vurgulandı.

Forumda, AKP-MHP faşizminin tüm olanaklarını kullanmasına ve saldırmasına rağmen HDP'nin kayyum sistemini yenilgiye uğrattığı kaydedildi. Batı'da da AKP’ye bir yenilgi yaşatıldığını belirten katılımcılar, önemli olanın bundan sonraki birleşik mücadele olduğunu ifade etti.

Açlık grevinin ikinci gününde sabah çadır çevresinde ve kentin işlek iki meydanında bildiri dağıtımına çıkan açlık grevcilerinin eylemi, ziyaretçilerle yapılan sohbetlerle sürüyor. 

Açlık grevinin katılımcıları arasında Alman ve Katalon halkından da aktivistler bulunuyor.