AvEG-Kon: 2 Mart’ta Köln’de buluşalım

AvEG-Kon, Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek, Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve özgürlüğü için düzenlenen açlık grevi direnişlerine dikkat çekmek amacıyla Köln’de 2 Mart’ta yapılacak eyleme katılım çağrısı yaptı.

Yazılı bir açıklama yapan AvEG-Kon, 2 Mart’ta Köln’de düzenlenecek yürüyüş ve mitinge katılım çağrısında bulundu.

AvEG-Kon çıklaması şöyle: “Leyla Güven’in tecride karşı sürdürdüğü açlık grevi direnişi 110’lu günlerde, hapishanelerde yüzlerce tutsağın ve Strasburg’da süren direniş 70’li günlerde sürmektedir. Ayrıca Hewlêr’de Nasır Yağız’ın direnişi de 100. güne girmiştir. Leyla Güven’in Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebi toplumsal bir taleptir ve dört bir yana yayılmış bulunmaktadır.

Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecrit bir insanlık suçudur ve bütün uluslararası sözleşmelere aykırıdır. Buna rağmen, CPT, AK, BM gibi kurumlar kritik bir aşamaya varmış olmasına rağmen kararlılıkla süren bu direnişe karşı sessizliğini korumaktadırlar ve bu tutumlarıyla faşist diktatörlüğün işlediği insanlık suçuna ortak olmaktadırlar. Dahası Alman devleti tecride karşı yapılan eylem ve etkinliklere saldırarak, Kürtlerin kültür-sanat kurumları olan Mezopotamya Yayınevi ve Mir Müzik’i yasaklayarak, faşist Türk devletinin saldırılarını ve yasaklarını devralmıştır.

AvEG-Kon olarak, basın-yayın özgürlüğüne yönelik bu saldırıları, Kürtlerin gösteri haklarının kısıtlanmasını şiddetle kınadığımızı ve demokratik hak ve özgürlüklere yönelik bu saldırıları birleşik mücadelemizle boşa çıkaracağımızı bir kez daha belirtiyoruz.

Leyla Güven'in ve hapishanelerden Strasburg’a, Hewler’den Galler’e kadar süren onurluca direniş, yarın değil, bugün sahiplenilmelidir. İnsan hakları, demokrasi ve özgürlükten yana olan herkes bu direnişe omuz vermeli ve bunu pratiği ile göstermelidir.

Açlık grevi direnişçilerini daha güçlü sahiplenmek ve talepleri talebimizdir demek için Tecrite Karşı Yaşam Platformu’nun 2 Mart’ta saat 11.00 de Köln-Deutzer Werft’te yapacağı yürüyüşe tüm ilerici ve devrimci güçleri katılım sağlamaya çağırıyoruz.

Tecritin kalkması, Leyla Güven ve arkadaşlarının yaşaması için Köln’de buluşalım.”