ATİK, YJKE ve FEDA, 2 Mart'ta Köln yürüyüşüne çağırdı

ATİK, YJKE ve FEDA, tecride karşı başlatılan açlık grevlerini sahiplenmek için 2 Mart'ta Köln yürüyüşüne katılmaya çağırdı.

Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK), Leyla Güven’in öncülüğünde tecride karşı süren direnişleri sahiplenmek için 2 Mart'taki Köln yürüyüşüne katılım çağrısı yaptı.

Yazılı açıklama yapan ATİK, Leyla Güven'le birlikte Nasır Yağız'ın, tutsakların, Strasbourg eylemcilerinin direnişine dikkat çekerek, "Açlık grevleri yayılarak sürmektedir" dedi.

'HAYATİ TEHLİKE ARTIYOR!'

Açıklamada şöyle denildi:

"Gelinen aşamada direnişçilerin hayati tehlikesi giderek artmaktadır. Avrupa ülkeleri bu direniş karşısında üç maymunu oynamaya devam etmektedir. Yüksel Koç'un kızının Alman hükümetine yazdığı mektuba verilen cevapta, babasının açlık grevini bitirmesini salık vermeleri, Erdoğan hükümetine verdikleri desteğin açık belirtisidir. Başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkeleri faşist TC devletine verdikleri açık desteği, bu direniş karşısındaki tutumlarıyla bir kez daha ispatlanmıştır.

Avrupa burjuvazisinin faşist Türk devletine verdiği desteği boşa çıkarmak, ancak toplumsal muhalefetin ortak mücadelesiyle mümkündür. Başta biz göçmen örgütleri olmak üzere, yerli ve göçmen örgütlerin ortak öncülüğünde toplumsal muhalefeti hareket geçirmek, yaşanan açlık grevlerini onların gündeminde yer edinmesin sağlamak için harekete geçmeliyiz.

'2 MART'TA TECRİDİ KIRMAK İÇİN YÜRÜYÜŞE...'

Unutulmamalıdır ki; her yeni gün direnişçilerin hayati tehlikesini daha da yoğunlaştırmaktadır. Direnişin kazanılması için yerli ve göçmen demokrasi güçleriyle ortak toplumsal muhalefeti geliştirmek için daha yoğun çaba vermeliyiz. ATİK olarak bileşeni olduğumuz Avrupa Tecride Karşı Yaşam Platformu’nun 2 Mart’ta Köln’de düzenleyeceği yürüyüşe tüm demokratik güçleri katılarak destek vermeye çağırıyoruz. Tecridi parçalamak, direnişçileri sahiplenmek ve kamuoyu oluşturmak için harekete geçelim."

YJKE: MÜCADELE YÜKSELTİLEREK CAN KAYIPLARI ÖNLENMELİ

Almanya Kürt Kadınlar Birliği (YJKE), yazılı bir açıklama ile Köln yürüyüşüne güçlü katılım göstermeye çağırdı. Öcalan üzerindeki tecride ve uluslararası kurumların sessizliğine tepki gösteren YJKE, tecridin kırılması için Leyla Güven, cezaevleri, Maxmur, Avrupa’nın bir çok ülkesi ve Kanada’daki açlık grevi eylemlerini hatırlattı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Bu direniş uluslararası kamuoyu nazarında çok büyük bir karşılık bulmuştur. Binlerce tanınmış siyasetçi, yazar, sanatçı, insan hakları savunucusu ve Nobel ödüllü şahsiyet eylemcilerin taleplerini sahiplenmiş, imzalı bildiriler yayınlamış, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü istemişlerdir.

Kürt halkının ve uluslararası kamuoyunun bütün çaba ve çağrılarına rağmen AK İşkencenin Önlenmesi Komitesi CPT ve Avrupa Konseyi'nin kendisi hayati tehlike sınırında olan açlık grevcilerinin eylemini görmezden gelmektedir.

Uluslararası kurumların bu sessizliği bir kez daha Kürt halkının ve dostlarının mücadeleyi yükseltmesi gerektiğini göstermiştir. Yükseltilecek mücadele, yaşanabilecek can kayıplarını önleyecek, tecridi kıracaktır. Bu temelde başarıya olan inancımızla 8 Mart'ın arifesinde ve Kürdistan’ın dört parçasında isyan ateşlerinin yükseldiği Newroz ayında başta kadınlar olmak üzere, bütün Kürdistanlıları ve dostlarını yarın Köln'de yapılacak Almanya merkezi yürüyüşüne katılmaya çağırıyoruz.”

FEDA: HEPİMİZİN BOYNUNUN BORCU

Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA), İmralı tecridine karşı açlık grevi direnişlerini selamladı, Köln yürüyüşüne katılım çağrısı yaptı.

Yazılı açıklama yapan FEDA, biat etmeyenlerin bedenlerini ölüme yatırdığına dikkat çekerek, "Leyla Güven'in tanrıçaların direniş ruhu ile başlattığı ve her geçen gün yayılarak büyüyen zindan direnişi kritik aşamayı geçmiş durumda. Gerek AKP hükümeti, gerekse eşitlik, özgürlük ve demokrasiden dem vuran Avrupa ülkeleri, uluslararası kurum ve kuruluşlar olası can kayıplarına seyirci kalmaktadır" dedi.

"Zulme karşı sessiz kalan yetki sahiplerini göreve çağırıyoruz" diyen FEDA, "Eylemcilerin, taleplerini ve direnişlerini paylaşmak, direnen canlarla birlikte olduğumuzu göstermek  hepimizin boynunun borcudur" mesajını verdi.

'ALEVİLERİ VE VİCDANLI HERKESİ YÜRÜYÜŞE BEKLİYORUZ'

FEDA, Köln yürüyüşüne çağırarak, şunları kaydetti:

"Alevi toplumsallığında vicdan, adalet ve yaşam hakkı en kutsal olandır. Bu vesileyle başta Alevi toplumu olmak üzere, zulme karşı duran, eşitlik ve özgürlükten yana olan, vicdan ve adalet ilkesi ile yaşayan herkesi 2 Mart Cumartesi günü, saat 11.00'da Köln Deutz Werft'te yapılacak yürüyüşe bekliyoruz."