Asuri/Süryani/Keldani halkı PKK'nin kuruluşunu kutladı

Mezopotamya Özgürlük Partisi (MÖP), Asuri/Süryani/Keldani halkı adına PKK'nin 42'nci kuruluş yıldönümünü kutladı.

MÖP yazılı mesajında "Asuri/Süryani/Keldani halkı adına PKK’nin 42 kuruluş yıl dönümünü Kürt halkına, bu uğurda hayatını feda edenlere ve PKK Önderliğine kutluyoruz!" dedi.

"Bu önemli günlere gelmesinde rol oynayan devrimci lider, komutan Haki Karer, Kasım Engin, Leyla Agiri, Egid Civyan ve Yılmaz Deniz şahsında, tüm devrim şehitlerini saygı, hürmetle anıyoruz" denilen açıklamada devamla şunlar ifade edildi:

"Mezopotamya tarihinde PKK devrimci, demokratik perspektifi öncülük etmiş, halklara yan yana getirmiş, bu temelde Kürt halkını dünya insanlığına tanıtmıştır.

PKK yaşamın her alanında Türk soykırımcı, sömürgeci ve ırkçı devlete karşı verdiği direnişle, mazlumların, kadınların ve gençlerin umudu haline gelmiş, bir o kadar da halklardan, kadınlardan ve gençlerden sempati kazanmıştır. PKK denilince güven, direniş, umut, eşitlik, özgürlük ve demokrasi demektir. Böylelikle Kürt halkı ve birlikte yaşadığı Asuri/Süryani/Keldani, Ermeni ve diğer halklar arasında ortak bir yeni yaşam bağı oluşmuş. Bu bağ aynı zaman Türk devlet zihniyetine, diğer sömürgeci zihniyetlere karşı ortak bir toplumsal, demokrasi mücadelesine dönüşmüştür. Yaşadığımız 21'nci yüzyılda halklar, bu şekil yaşam tarzı ile birlikte yürüyebilirler.

PKK’nin bu iradesine karşı çaresiz kalan Türk devleti, Kürt halkı içindeki bazı kesimleri yanına alarak, PKK’ye karşı tasfiye planını harekete geçirmiştir. Türk soykırımcı devleti; tüm imkanlarına, saldırılarına rağmen, gerilla ordusu karşısında Haftanin ve diğer alanlarda hezeyana uğramıştır. Dolaysıyla bir halk dışardan gelen düşmanla yıkılmaz, yalnız içerde o düşmana destek sunan olursa, işte o zaman durum iyi değildir. Umarız Kürt halkın bazı kesimleri, Türk soykırımcı devlete malzeme olmaz, Kürt halkın kazanımlarını hibe etmeye çalışmaz.

MÖP olarak; bu vesile ile KDP ve PKK’ye çağrımız; varsa bir sorun, ulusal demokratik kıstaslar çerçevesinde diyalogla çözülsün.

Ortadoğu halklarına özgürlük umudu olmuş PKK’ye 43 yılında başarı dileklerimizi sunuyor, Sayın Öcalan’a, diğer özgürlükçü mahkumlara özgürlük yılı olmasını diliyoruz."