Antifaşist Festival'de tecrit ve işgal saldırıları kınandı

Yunanistan'da gerçekleştirilen Antifaşist Festival'de Kürt Halk Önderi Abdullan Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecrit ve Kürdistan'daki işgal saldırıları kınandı.

Yunanistan'da anarşist, sosyalist ve devrimciler tarafından her yıl düzenlenen Antifaşist Festival, bu yıl da coşku ile yapıldı. Zagrofi Üniversitesi Parkı'nda gerçekleştirilen festivale çok sayıda  örgütün yanı sıra Kürdistan Kültür Derneği üyeleri de katıldı. Festivalde PKK bayrakları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterleri açıldı.Yapılan konuşmalarda Hall örgütleri temsilcileri yaşadıkları problemleri, ideallerini ve ortak mücadelenin önemine değindi. Konuşmalarda  Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit ve Kürdistan'daki işgal saldırıları kınandı. Kürdistan özgürlük mücadelesinin Ortadoğu halklarının özgürlüğü için hayati öneme sahip olduğu belirtilirken, mücadeleyi sonuna kadar sahiplenecekleri vurgulandı.

Konuşmaların ardından şarkılar eşliğinde dans ve halaylar çekildi. Kürdistan Kültür Derneği bünyesindeki Şehit Binevş Agal Folklor ekibi de sahne aldı. Pek çok halay ile festivale renk katan folklor ekibine katılımcıların da eşlik etmesi ile bir yandan renkli görüntüler oluştururken diğer yandan büyük coşku yarattı.