Almanya ve Fransa’da Kürtler Öcalan için sokaklarda

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için Avrupa’daki Kürtler ayakta. Akşam saatlerinde Avrupa’nın birçok kentinde eylemler başladı.

SAARBRÜCKEN

Almanya’nın Saarbrücken kentinde KCK, KCDK-E ve TJK-E’nin çağrısı ile bir araya gelen Kürdistanlılar, bir eylem düzenledi. Europa Galeri önünde bir araya gelen Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan lehine sloganlar atarak, Öcalan posterleri de taşıdı.

HANNOVER

Almanya’nın Hannover kentinde de HBF önünde Kürdistanlılar eylem düzenliyor. Organizatörler saat 21.00’a kadar sürecek eyleme katılım çağrısı yaptı.

Hannover’deki Kürdistanlılar, eylemlerini yarın da sürdürecek. Kitle yarın saat 15.00’da Türk konsolosluğu önünde bir miting düzenleyecek.

Bu akşam itibariyle Almanya’nın Berlin kentinde Alexander Platz Weltuhr yanında, Bonn, Dortmund, Essen, Duisburg, Münster, Bielefeld, Hamburg, Kiel ve Oldenburg’da da HBF önünde eylemler düzenleniyor.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kentinde de Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için eylem düzenleniyor. Saat 18.00’da France3 TV kanalı önünde Ciwanên Azad Marsilya bir eylem düzenledi.

Sık sık, “Biji Serok Apo”, “Bê Serok jiyan nabe”, “Gençlik Apo’nun fedaisidir” sloganlarının atıldığı eylemde bildiri okundu.

Marsilya’daki Kürdistanlılar yarın da saat 18.00’da Canabiere Meydanı’nda bir yürüyüş düzenleyecek.