Almanya’da işgal saldırıları protesto ediliyor-YENİLENDİ-II

Almanya’da alanlara çıkan Kürdistanlılar ve dostları Türk devletinin işgal ve soykırım saldırılarını protesto etti.

Almanya’nın birçok kentinde alanlara çıkan Kürdistanlılar, Türk devletinin işgal saldırılarına karşı ortak mücadelenin önemine dikkat çekti.

MANNHEIM

Almanya’nın Mannheim kentinde düzenlenen bir eylemle Türk devletinin saldırıları protesto edildi.

Kürt Toplum Merkezi’nin organize ettiği eylem HBF önünde yapıldı.

İşgal saldırılarına dikkat çeken pankartlar ile dövizlerin taşındığı eylemde bildiriler okundu ve dağıtıldı.

Eylem Die Linke milletvekili Gökay Akbulut’un konuşması ardından müzik ve sloganlarla sona erdi.

NÜRNBERG

Almanya'nın Nürnberg kentinde Türk devletinin Şengal, Maxmur ve Medya Savunma Alanları’na yönelik düzenlediği işgal saldırıları ve Türkler tarafından gerçekleştirilen faşist saldırılar protesto edildi.

Leonhaldplatz’da düzenlenen mitinge Medya Halk Evi, Die Linke, SDAJ, Anti-faşistler gibi birçok sol parti üyeleri katıldı. Yüzlerce Kürdistanlı ve Alman dostlarının katıldığı mitingde Türk devletinin Kürdistan da gerçekleştirdiği katliam fotoları taşınırken sık sık, "Bijî berxwedan", "Jin, jîyan, azadî", "Terörist Erdoğan", "Faşizme karşı omuz omuza", "Faşist Türk devleti Kürdistan'dan defol" sloganları atıldı.

Mitingde yapılan konuşmalarda Türk devletinin saldırılarının Kürt soykırımını gerçekleştirmek amaçlı olduğu ve bunun için de Türk devletinin saldırılarına karşı alanlarda mücadeleyi yükseltme çağrısında bulunulurken, Viyana’daki faşist saldırılara dikkat çekildi.

HAMBURG

Almanya’nın Hamburg kentinde de Türk devletinin saldırılarını protesto etmek için bir miting düzenlendi. Sternschanze’de düzenlenen mitinge Rojbin Kadın Meclisi, Hamburg Demokratik Güç Birliği ve anti-faşist Alman gruplar katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan mitingde bir konuşma yapan KNK Temsilcisi Serhat Çetinkaya, topyekün saldırılara karşı Kürt halkı ve dostlarının topyekün direnişte olacaklarını belirtti.

Hamburg Demokratik Güç Birliği adına ise Abidin Ertaş bir konuşma yaptı. Saldırılara karşı Kürtlerin, Alevilerin sesini daha güçlü çıkarması gerektiğini belirtti.

Kurdistan Hilfe temsilcisi Robert Jarowoy her zaman Kürt halkının davasının yanında olacaklarını dile getirdi.

Mitingde sık sık, “Biji Serok Apo”, “Yaşasın devrimci mücadele”, “Terörist Erdoğan” sloganları atıldı.

SAARBRÜCKEN

Almanya’nın Saarbrücken kentinde de Türk devletinin saldırıları protesto edildi.
Europagaleri’nin önünde bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostlarının eylemi bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Bildirilerin de dağıtıldığı eylemde Türk devletinin işgal saldırılarına dikkat çekilen pankartlar taşındı.

Eylemde yapılan konuşmalarda Türk devletini Kürtlere karşı bu kadar pervasız olmasının en büyük nedenin Avrupa'nın sessizliği olduğu belirtildi.

Almanya’nın Türkiye ile olan ticari ilişkilerinden dolayı Türkiye’nin saldırılarını görmezden geldiğine de dikkat çekilen konuşmalarda sessizlikle katliamın ortağı durumuna geldiği de vurgulandı.

FREIBURG

Almanya’nın Freiburg kentinde de Türk devletinin saldırıları protesto edildi.

Eylemde yapılan konuşmalarda Türk devleti Kürdistan Türkiye, Başur, Rojava, Şengal ve Maxmûr saldırılarını uluslararası güçlerin sessizliğinden güç alarak sürdürdüğü belirtildi.

Son olarak Kobanê'de sivil halkın açık hedef alan bombardımanda 3 kadın ve Süleymaniye’de yapılan saldırıda ise 2 çocuk katledildiğine dikkat çekildi.

Saldırılara karşı ortak mücadelenin önemi de vurgulandı.

Eylem sloganlarla sona erdi.

DERSDEN

Almanya’nın Dresden kentinde de Women Defend Rojava ve Dresden Uta Kadın meclisinin organizesi ile Türk devletinin saldırıları protesto edildi.

Eylemde yapılan konuşmalarda işgalci Türk devletinin hem Güney ve hem de Rojava’da Kürt halkının kazanımlarını hedeflediği belirtildi.

KİEL

Almanya’nın Kiel kentinde de Türk devletinin saldırıları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecrit protesto edildi.

Kiel Kürt Derneği , Kiel Alevi Topluluğu, Anti-Fa Kiel , Anti-Fa Schleswig , Die Linke, Hamburg Milletvekili Cansu Özdemir, Yeşiller, DIDIF Rojava İnisiyatifi ve Kürt halkının dostlarının katıldığı eylemde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının yer aldığı flamalar taşındı.

Halle 400 Kiel Garden’den başlayan yürüyüş Exerzier Platz’da sona erdi.

Miting ise yapılan konuşmalardan sonra “Biji Serok Apo”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Katil Erdoğan”, “Biji Berxwdana zindana”, “Katil TC” sloganları ile sona erdi.

STUTTGART

Almanya’nın Stuttgart kentinde düzenlenen eylemle saldırılar protesto edilirken, Sivas katliamında yaşamını yitirenler anıldı.

Stuttgart Rotebühlplatz’da yapılan eyleme Demokratik Güç Birliği Platrfomu Stuttgart’ın yanı sıra MLKP, Partizan ve YDG de destek verdi. Eylemde “Sivas 93, Kobanê tüm katliamları kınıyoruz, unutma unutturma” pankartı açıldı.

“Terörist Erdoğan”, “Yaşasın uluslararası dayanışma”, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atıldı.

Eylem yapılan konuşmalar ardından sona erdi.