Almanya’da Türk devletinin saldırıları protesto edildi

Hamburg, Kiel, Frankfurt, Münih, Bayreuth, Kassel ve Stuttgart kentinde düzenlenen eylemlerle Türk devletinin işgal saldırıları protesto edildi.

HAMBURG

Almanya’nın Hamburg kentinde Türk ordusunun Medya Savunma Alanları, Şengal ve Maxmur ile HDP’ye yönelik saldırılar protesto edildi.

Saygı duruşu ile başlayan eylemde Rojbin Kadın Meclisi adına bir konuşma yapan Leyla Kaya, baskı ve imha politikalarına karşı halk olarak azla diz çökülmeyeceğini belirtti.

AGİF, ATİK ve Anti Faşist grup temsilcileri de yaptıkları konuşmalarda Kürt halkının yanında olacaklarını dile getirdi. Eyleme Hamburg Sol Parti ve St. Pauli takımı taraftarları da destek verdi.

KIEL

Almanya’nın Kiel kentinde de Türk devletinin saldırıları protesto edildi.

Kiel Flensburg, Schleswig, Anti Fa ve Rojava İnisiyatifi Asmus Bremer Platz’da bir eylem yaptı.

Kürtçe, Almanca yazılı pankartlar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerini taşıdı.

Eylemde sık sık, “Katil Erdoğan”, “Faşist AKP, MHP”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Bimre ixanet”, “Katil TC”, “Biji Serok Apo” sloganları atıldı.

FRANKFURT

Almanya’nın Frankfurt kentinde de Türk devletinin saldırıları bir eylemle protesto edildi. Demokratik Güç Birliği’nin organize ettiği yürüyüş saat 14.00’da HBF önünde başladı. Hauptwache’de ise bir miting düzenlendi.

ATİK, Yeni Kadın, Fridays for future ve Münsheim, Offenbach, Hanau Mainz ve Darmstadt kentleri ile çevrede yaşayan Kürdistanlılar ve Alman sol örgütleri katıldı.

Katılan örgütlerin temsilcilerinin konuşması ile devam eden eylemde sık sık sloganlar atıldı ve Türkiye turizminin, Türk mallarının boykot edilmesi çağrısı yapıldı.

MÜNİH

Münih’te de DKTM ve Sara Kadın Derneği’nin organizesi ile bir eylem düzenlendi. Türk devletinin saldırıları ve sivil katliamlarının kınandığı eylemde Avrupa devletlerinin sessizliği de protesto edildi.

Eylem sloganlarla sona erdi.

BAYREUTH

Bayreuth kentinde Türk devletinin işgal ve soykırım saldırıları protesto edildi.

Bayreuth Üniversitesi Sosyalist Demokratik Öğrenciler Birliği (SDS) tarafından düzenlenen eyleme çok sayıda Alman öğrenci ve Kürdistanlı katıldı. Neptunbrunnen meydanında düzenlenen eylemde “Kürt halkının bombalamasını durdurun” pankartı ve çeşitli dövizler taşındı.

Protesto eyleminde yapılan açıklamada, Türk ordusunun yine faşist Erdoğan’ın talimatıyla Kürt bölgelerini bombaladığını, Almanya’nın Türkiye’ye olan desteği ve yıllarca yaptığı silah ticaretinin de Almanya’yı insanlığa karşı vahşi bir savaşta suç ortağı haline getirdiği belirtildi.

KASSEL

Kassel’de de Türk devletinin saldırılarını protesto etmek amacıyla bir yürüyüş ve miting düzenlendi.

DKTM’nin organize ettiği eylem Kassel Kültür Tren İstasyonu önünde başladı.

“Kürdistan direnişçilerini selamlıyoruz”, “Alman silahları Kürdistan’da sivilleri öldürüyor”, “Erdoğan’a savaş yardımını kesin”, “Erdoğan’ın işgal girişimlerini kesin”, “Kürtleri katletmekten vaz geçin” yazılı pankartlar taşıyan halk, Königsplatz’da ise bir miting düzenledi.

Sık sık, “Avrupa finanse ediyor, Erdoğan bombalıyor”, “Terörist Erdoğan Kürdistan’dan defol”, “Biji Serok Apo” sloganları attı.

Königsplatz’da ise düzenlenen miting ardından eylem sona erdi.

STUTTGART

Stuttgart’ta ise DKTM ve TCŞ’nin çağrısı ile düzenlenen eyleme demokratik, sol ve sosyalist örgütler de katıldı.

YPG, YPJ, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve “Biji Qendil”, “Kandil onların sonu olacak”, “Biji berxwedana YJA- Star” yazılı pankartların taşındığı eylemde MLKP adına yapılan konuşmada Kasım Engin başta olmak üzere faşist Türk devletinin Kürdistan’a yönelik işgal saldırılarında şehit düşenler anıldı.

Lautenschläger Stresse’de saygı duruşunun ardından yürüyüşe geçen halk sık sık “Yaşasın devrimci dayanışma”, “Katil Erdoğan”, “Kahrolsun faşizm”, “Şehit namırın”, “Jin, Jiyan, Azadi” sloganları atılan yürüyüş Karlplatz’da son buldu.

BREMEN

Bremen eyaletinde de düzenlenen bir yürüyüş ile Türk devletinin saldırıları protesto edildi.

Bahnhof Vor Platz’da başlayan yürüyüş Eyalet Parlamentosu önüne kadar devam etti. Türk devletinin saldırılarına karşı yapılan eyleme NAV YEK, Dî Jinên Êzdî, FED-MED Bremen Bileşenleri ve KOMAW'ın organize ettiği yürüyüş, Bahnhof Vor Plazt’da başladı.

Sık sık, “Bimre ixanet”, Şengal katliamına ortak olanları kınayan sloganların atıldığı eylemde Alman kamuoyunun Êzidî katliamına sessiz kalmaması için çağrı yapıldı.

Eyalet Parlamentosu önünde yapılan mitingde KCDK-E Eşbaşakanı Yüksel Koç'un konuşmasıyla sona erdi.

HANNOVER

Almanya’nın Hannover kentinde de Türk devletinin saldırıları bir eylemle protesto edildi.

Hannover Halk Meclisi, Ronahi Kadın Meclisi, Hildesheim Halk Meclisi, Hildesheim Meryem Kadın Komünü, Salzgitter Berçem Cilo Kadın Meclisi, ATİK, YDG, Walsrode Halk Meclisi, Arin Mirkan Kadın Meclisi üyeleri ve Kürdistanlıların yanı sıra Almanlar da katıldı.

“Biji Serok Apo”, “Kürdistan faşizme mezar olacak”, “Berxwedan jiyane”, “Jin, jiyan, azadi”, “Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a statü”, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganlarının atıldığı eylemde birlik ve beraberliğin faşizmi yeneceği belirtildi.