Almanya'da polis yasasının mağduru Kürt genç oldu

Almanya'nın Bavyera eyaletinde kabul edilen yeni Polis Vazife Yasası, vatandaşlık haklarını büyük ölçüde kısıtladığı için ülke çapında tartışmalar ve protestolara yol açtı. Yasanın sonucu olarak bir Kürt genç polisin ağır şiddetine uğradı.

Hakan Bingöl (25), Almanya'nın Dortmund kentinde yaşıyor. Kürt bir ailenin çocuğu. 14 Temmuz Cumartesi akşamı kardeşinden bir telefon alıyor. Kardeşi, kendisiyle bir grup arasında tartışma yaşandığını, tartışmanın bitmesinden sonra da çok sayıda polisin alana intikal ettiğini anlatıyor. Hakan Bingöl, bunun üzerine olay yerine gidiyor ve polislerin kardeşine saldırdığını görüyor. 'Kardeşimi rahat bırakın diyor' ancak kendisi de saldırıya uğruyor. Polisler yüzü, gözü ve sırtının çeşitli yerlerinden morluklar oluşuncaya kadar şiddet uyguluyorlar; hakaret ve ağır küfür de ediyorlar.

Bu sırada evinden çıkan bir kişinin de polis tarafından saldırıya uğradığını ve gözaltına alındığını aktaran Bingöl, hastaneden iş göremez raporu aldı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Olay basına yansıyınca Dortmund'dan bir polis ekibi Bingöl'e şikayetçi olmamasını ister ancak Bingöl reddeder.

Olayla ilgili soruşturmanın, sağlıklı yürümesi için Dortmund Emniyet Müdürlüğü'nden Recklinghausen polisine devredildiği öğrenildi.