Almanya’da 7 bin tutsak için dev afiş kampanyası

Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle açlık grevi eylemini sürdüren 7 bin tutsağın durumuna dikkat çekmek için Alman aktivistler ülke çapında dev bir afiş asma kampanyası başlatıyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in öncülüğünde başlatılan, Türkiye ile Kuzey Kürdistan’daki cezaevleriyle dünyanın birçok merkezinde devam eden açlık grevi eylemlerine destek vermek için Alman aktivistler bu hafta geniş bir kampanyanın startını veriyor.

Feminist hareket “Birlikte mücadele edelim” ve Kürdistan’daki savaşa dikkat çekmen uzun bir süredir çalışmalarda bulunan “Tatort Kurdistan” (Olay Yeri Kürdistan) tarafından organize edilen kampanyada cezaevlerinin ağır koşullarında açlık grevi eylemini kararlı bir şekilde süren ve her geçen sağlık durumları kötüleşen 7 bin tutsağa dikkat çekilecek.

‘25 NİSAN’DA AFİŞSİZ KALMA’ ÇAĞRISI

25 Nisan Perşembe’yi “eylem günü” ilan eden Alman aktivistler, bugünden itibaren Almanya çapında 7 bin tutsak, Leyla Güven ve Öcalan üzerindeki tecridi anlatan afişler asmaya başlayacaklar. “Sessizliği kıralım”, “Zindanların sesini duyun” ve “Tecride karşı 7 bin” gibi sloganların yazılacağı afişlerin meydanlarda, sokaklarda, kamusal alanlarda, araçlara, bisikletlere, balkonlara ve ağaçlara asılacağı öğrenildi.

Kampanyayı organize eden kuruluşlar “25 Nisan günü afişsiz kalma, afişini bize ulaşarak temin edebilirsin” çağrısını yaparak, demokrasi ve insan haklarından yana olan bütün duyarlı kesimleri Perşembe günü afiş asmaya davet etti. “Direnişin sesini duyduk ve bizler de bunu yaymak istiyoruz” görüşünü dile getiren kuruluşlar, amaçlarının başta Avrupa Birliği, Avrupa Konseyi ve İşkenceyi İzleme Komitesi (CPT)’yi harekete geçirmek olduğunu belirttiler.

‘AFİŞ ASARAK SESSİZLİK DUVARINI YIKABİLİRSİN’

Açlık grevi eylemcilerine, özelliklede cezaevlerindeki 7 bin tutsağın direnişi karşısında Avrupa ülkelerinde sessizlik duvarının yükseldiğini belirten kuruluşlar devamla şu çağrıyı yaptılar: “Afişini gittiğin okula veya işyerine, evinin penceresine, balkonuna, arabana veya bisikletine asarak, insanların görebileceği bir yere asarak sessizliğin duvarını yıkabilirsin.”

Kampanyanın çağrıcısı olan aktvisitler ayrıca afişleri asarak bu eyleme katılanların fotoğraf çekerek sosyal medya hesaplarında yayınlamalarını da talep etti. İsteyenler fotoğraflarını şu iletişim hatları üzerinden de gönderebilir:

Signal / Whatsapp / Telegram: +49 177 138 0767
E-mail: [email protected]
Twitter / Instagram: #7000gegenIsolation