Almanya, Avusturya ve İtalya’da işgal protestoları

Almanya’nın Bremen ile Kassel, Avusturya’nın Graz ve İtalya’nın başkenti Roma’da alanlara çıkan Kürdistanlılar ve dostları Türk devletinin soykırım ve işgal saldırılarını protesto etti.

BREMEN

Almanya’nın Bremen kentinde "Üç eylem üç amaç üç renk bir hedef” şiarıyla Kürt dostu kurum ve platformların katılımlı ile Kürdistanlılar ve dostları alanlara çıktı.

Eş zamanlı olarak Bremen Havaalanı yeşil kol, Walle kırmızı ve Rehnmetal Fabrikası ana Kompleksi sarı kol renkleri ile kent merkezine doğru Rojava direnişini sahiplenen pankartlarla halk yürüyüş düzenledi.

Her üç kolun kent dışından merkezine doğru yürümesi soncu yaklaşık dört saatlik zaman diliminde kentin tamamında Kürt halkı ve dostları kent merkezinde bir araya geldi.

Üç yürüyüş kolunun birleştiği alanda yarım saatlik bir oturma eylemi ardından halk Eyalet Parlamentosu’na doğru yürüdü. Parlamento önünde ise bir miting düzenlendi. Mitingde Federal ve Eyalet milletvekilleri konuşma yaptı.

Sol Parti Parlamenteri Cindi Tuncel “Türk devletinin ve ona bağlı çetelerin işgalinin derhal sonlandırması için önümüzdeki günlerde Yeşiller ve SPD hükümet ortaklarımızla ile hazırladığımız geniş kapsamlı önerge çalışmamız devam ediyor. En kısa sürede kararlaştırıp Federal Parlamento ve Federal Hükümet nezdinde girişimde bulunacağız” dedi.

Yeşiller Partisi adına yapılan konuşmada ise Türk devleti ve çetelerinin işgali ile işledikleri savaş suçlarının cezasız kalmaması için federal hükümetin harekete geçmesi gerektiği belirtildi.

EYLEME KATILANLAR…

Eyleme Bremen Üniversiteleri Öğrencileri Meclisi (AstA Uni Bremen), Antifaşist grupları, Bremen

Chilenische Delegasion (Junge Gew), Tamil gurupları, Direnişçi Gençlik Bremen, Otonom Gençlik grupları, Frauen Strukturen Bremen, Wagenplatz Lölhafen, Direnişçi Kadınlar (Frauen Streik Bremen),

Fridays fot future, Achim Meclis Ezidische, Saidi Kurdi Cami, Cemevi Bremen, milletvekilleri, Bremen Rojava’yı Savunma Komitesi temsilcileri katıldı.

KASSEL

Almanya’nın Kassel kentinde de Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik işgal ve soykırım saldırıları bir yürüyüş ile protesto edildi. Kassel HBF önünde başlayan yürüyüş boyunca Türk devletinin saldırılarının aleyhine sloganlar atılırken, Konigsplatz’da ise bir miting düzenlendi. Mitingde yapılan konuşmalar ardından eylem sloganlarla sona erdi.

GRAZ

Avusturya’nın Graz kentinde de HBF önünde düzenlenen eylem ile Türk devletinin saldırıları protesto edildi ve Kuzey Doğu Suriye’deki direniş sahiplenildi.

Eylemde bildiriler de okunup dağıtıldı.

ROMA

İtalya’nın başkenti Roma’da Türk devletinin Kuzey Doğu’daki faşizmine karşı kalabalık bir yürüyüş düzenlendi. Sivil toplum örgütlerinin düzenlediği eyleme Kürt komitesi de katıldı. Binlerce kişinin katıldığı eylemde faşizme karşı ortak tepki dile geldi.

Eylemde Rojava direnişi selamlanırken, “Biji berxwedana Rojava”, “Biji berxwedana YPG, YPJ” sloganları atıldı.