Alman polisi Kürt gençlerin yürüyüşüne müdahale ediyor

Kürt gençlerinin yürüyüşü Alman polisinin baskısıyla engellenmek isteniyor. Gençler ise baskıya rağmen eylemlerini sürdürüyor.

Kürt gençlerinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için düzenlediği Uzun Yürüyüş’e karşı Alman devletinin baskı ve yasaklamaları artıyor. Eylemin ilk günü Dortmund’da bir gencin kolundaki Öcalan dövmesini bahane eden Alman polisi, sonrasında gençlere saldırmış ve yürüyüşü yasakladığını duyurmuştu.

POLİS BASKI YAPIYOR, GENÇLER DİRENİYOR

Alman polisinin baskılarıyla mücadele eden Uzun Yürüyüşçüler, bugün Duisburg Demokratik Toplum Merkezinde bir araya geldi. Alman polisi DTM’yi abluka altına aldıktan sonra, saat 11.30 civarında baskın yaptı. Hemen ardından gençler ise demokratik tepkilerini göstermek için Öcalan bayraklarıyla yürüyüşe başladı. Yaklaşık 10 dakika bayraklarıyla yürüyüşleri sürdüren gençler, ardından polis tarafından çembere alındı.

Dışarıda toplanan gençler eylemlerini sürdürdü. Polis, sık sık yürüyüşün yasaklandığını anons ederek, gençlerin dağılmasını istedi. Gençlerse baskıyı tanımayarak sloganlar attı.

Polis, 5 kişiyi gözaltına aldı.