Alman basınının sansür politikası protesto edildi

Devrimci gençlik örgütleri Tevgera Ciwanên Şoreşger ve Young Struggle öncülüğünde Alman basınının süresiz-dönüşümsüz açlık grevi direnişlerine sessizliğini protesto etti.

Tevgera Ciwanên Şoreşger ve Young Struggle öncülüğünde devrimci gençler bugün Almanya’nın Köln şehrinde ortaklaşa bir eylem yaptı. Eyleme Köln’de bulunan ve birçok farklı gençlik hareketinin de dahil olduğu Rojava ile dayanışma platformu “Defend Rojava” da destek verdi.

Almanya’nın en büyük televizyonlarından olan WDR önünde toplanan gençlik hareketleri aktivistleri, Alman basınını protesto etti. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan mutlak tecridin kaldırılması talebiyle devam eden süresiz-dönüşümsüz açlık grevlerine Alman basınının sansür uyguladığını belirten gençler “Basın sansürünü kıralım, Leyla Güven ile dayanışalım” şiarıyla eylemlerini gerçekleştirdi. Eylem boyunca gençler tecridin sonlandırılması ve Leyla Güven’e destek verilmesi çağrıları yaptılar. Süresiz-açlık grevleri sonuç alana kadar eylemlerin süreceği belirtildi.