AK önündeki kitlesel oturma eylemi geniş katılımlarla sürecek

Öcalan’a yönelik tecride dikkat çekmek ve Avrupa ülkeleri ile kurumlarının harekete geçmesi amacıyla geçtiğimiz hafta başlatılan ve bugün AK önüne taşınan kitlesel  oturma eylemi, yeni katılımlarla sürecek.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eyleminin 106’ıncı gününü geride bıraktığı Fransa’nın Strasbourg şehrinde, geçtiğimiz hafta Avrupa Parlamentosu (AP) önünde yüzlerce kişinin katılımıyla dönüşümlü açlık grevi başlatılmıştı. Bugün öğle saatlerinde başlayan eylem kapsamında ise, Avrupa Konseyi (AK) ve İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) binalarının olduğu Avenue de l’Europe adlı bulvar üzerinde oturma eylemi düzenleniyor.  

YARINDAN İTİBAREN YOĞUN BİR KATILIM SAĞLANACAK

Oturma eylemine başta Almanya olmak üzere birçok Avrupa ülkesinden kurum temsilcileri ile Kürt yurtseverleri katılıyor. Eyleme katılanlar arasında Demokratik Birlik Partisi (PYD), Ciwaka İslamiya Kurdistan (CİK), Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA), Devrimci Güçbirliği, Şengal Êzidî Meclisi, Tevgera Civanên Şoreşger ile Almanya Demokratik Kürt Toplum Merkezi (NAV-DEM)’in de bulunduğu çok sayıda kurumun yöneticileri ile üyeleri bulunuyor.

NAV-DEM Eşbaşkanı Tahir Koçer’in verdiği bilgiye göre, kimi kurumlar bugünden itibaren kimileri ise yarından itibaren eylemde yerlerini alacaklar. Bugün 100’e yakın kişinin katılım gösterdiği oturma eylemine yeni katılımların olacağını söyleyen Koçer, bugün itibariyle bile onlarca kişinin Strasbourg’a gelmek üzere yola çıktığını kaydetti.

YOĞUN BİR BİLGİLENDİRME ÇALIŞMASI YAPILIYOR

Bugün AK önüne taşınan kitlesel açlık grevi eylemi her gün sabah saat 11.00’den akşam 17.00’ye kadar sürecek.

Eylem kapsamında Öcalan’a yönelik tecride ve tecride karşı süresiz-dönüşümsüz açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla hazırlanan bildiriler dağıtılıyor. Ayrıca çevreden geçen bireylerle de bire bir sohbet edilerek, eylemin amacı anlatılıyor.

FARKLI EYLEMLİLİKLER PLANLANIYOR

AK önündeki oturma eylemi kapsamında farklı eylemler de düzenlenecek. Tertip Komitesi’nden alınan bilgilere göre, 4 Nisan günü Kürt Halk Önderi’nin doğum günü vesilesiyle de kadın ve gençler öncülüğünde bir miting yapılacak.

Öte yandan, TEV-ÇAND üyesi sanatçılar da eylem boyunca direnişçileri yalnız bırakmayacak. Bugün ilk olarak Koma Lelo üyesi sanatçılar Strasbourg’a gelerek, devrim şarkılarını seslendirdi.