AK önünde 'Öcalan’a özgürlük' sloganları

Avrupa'daki Kürdistanlıların, tecride karşı AK önündeki kitlesel oturma eylemi 2. gününde.

Avrupa’da yaşayan Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kırılması amacıyla düzenlenen açlık grevi direnişlerinin taleplerinin kabul edilmesi amacıyla Avrupa Konseyi (AK) önündeki kitlesel oturma eylemini sürdürüyor.

Fransa’nın Strasbourg şehrindeki Avrupa Konseyi (AK) binası önünde dün başlayan oturma eylemi, yüze yakın kişiyle başlamıştı. Oturma eylemine bugün başta Almanya olmak üzere birçok Avrupa ülkesinden 150’yi aşkın kişi katılırken, ilerleyen saatlerde bu sayının 200’e kadar çıkacağı öğrenildi. 

TECRİDE KARŞI SESSİZLİK PROTESTO EDİLDİ 

Sabah saatlerinden itibaren AK binasının karşısında toplanan farklı Kürt kurumlarının temsilcilerinin de aralarında olduğu Kürdistanlılar, ilk olarak Avenue de l’Europe üzerinde insan zinciri eylemi gerçekleştirdi. 

Fransızca ve Kürtçe olarak sık sık ‘Kürdistan’a barışçıl çözüm’, ‘Öcalan’a özgürlük’, ‘Terörist Erdoğan’, ‘Bijî Serok Apo’, ‘Diktatör Erdoğan’, ‘Katil Erdoğan’, ‘Selam selam, İmralı’ya bin selam’ ve ‘Yaşasın zindan direnişi’ gibi sloganlar atıldı. 

Kitle, ardından Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eyleminin sürdüğü noktaya geldi. 

BİLGİLENDİRME FAALİYETİ 

AK önündeki kitlesel oturma eylemi kapsamında çevreden geçenlere yönelik bilgilendirme çalışmaları da devam ediyor. Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi oturumları nedeniyle yoğun bir trafiğin olduğu AK çevresinde yüzlerce kişiye bildiri dağıtıldı. 

Ayrıca çevreden geçenlerle diyaloglar kurularak, tecrit ve tecride karşı başlatılan süresiz-dönüşümsüz açlık grevleri hakkında bilgi veriliyor. 

GÜN BOYU BİRÇOK AKTİVİTE YAPILACAK 

Öte yandan Tertip Komitesi’nin verdiği bilgiye göre, bugün gün içinde birçok farklı etkinlik düzenlenecek. Eylemciler, bugün öğleden sonra Rojava Devrimi’nin ve Kuzey Suriye’nin geleceğinin tartışılacağı bir açık hava semineri düzenleyecek. 

Eylemciler, DAİŞ çetelerinin yenilgiye uğratıldığı Baxoz’daki zaferi de kutlayacak. 

Eylem boyunca TEV-ÇAND üyesi sanatçıların da AK önünde olacağı ve kitleye eşlik edeceği duyuruldu.

AK önündeki oturma eylemine katılımın her geçen gün artacağı da belirtildi.