AGİF: Festival yasaklanamaz, Cumartesi Düsseldorf'a!

AGİF, AKP'ye jest yaparak Kürt Kültür Festivalini yasaklayan Merkel hükûmetine tepki göstererek, herkesi Cumartesi günü Düsseldorf'a çağırdı.

Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF), 'yasaklanan' 26. Kürt Kültür Festivali'ne ilişkin yazılı açıklama yaptı.

"26. Kürt Kültür Festivali Alman devletinin faşist AKP iktidarına jesti olarak yasaklandı" vurgusunun yapıldığı açıklamada, "Türk devleti ile kirli pazarlıkları, karanlık ilişkilerini Kürt düşmanlığı üzerinden derinleştiren Merkel hükûmeti, bu siyasi tavrıyla, faşist Türk devletinin kanlı ekmeğine bir kez daha yağ sürmüştür" denildi.

'DİKTATÖRE SKANDAL TAVİZ'

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Faşist Erdoğan'ın Almanya’ya yapacağı ziyaret öncesinde alınan bu siyasal karar, insan hakları, demokrasi, basın özgürlüğü, şiddet ve katliamlar konusunda sicili kabarık olan bu diktatöre verilmiş skandal bir tavizdir. Yasak kararının Türk devletinin talebi doğrultusunda alınmış olması demokrasi kriterlerine uyduğunu iddia eden ve tarihte faşizm belasını iyi bilen bir ülke için düşündürücüdür. Alman devletinin Türk devleti ile sürdürdüğü kirli siyasal ilişkiler, yine Kürt halkına fatura edilmiştir.''

ÇAĞRI

AGİF, açıklamasının sonunda, "Alman devletinin keyfi antidemokratik tutumuna karşı göçmen işçi ve emekçileri, Platz des Landtags'da yapılacak mitinge katılmaya çağırıyoruz" dedi.