ADGB, Berlin'deki yürüyüşe çağırdı

ADGB, Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ziyaretinin iptal edilmesine rağmen Berlin'deki yürüyüşün yapılacağını belirterek, özgürlük ve eşitlik için yürüyüşe çağırdı.

Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Almanya’da 'İstenmeyen Adam; Erdoğan İnisyatifi' öncülüğünde 27 Ocak günü Berlin’de yapılması planlanan yürüyüş ve gösteri, Erdoğan’ın ziyaretinin iptal edilmesine rağmen gerçekleştirilecektir. Evet; Erdoğan’ın ziyareti iptal edildi ama biz sokaklara çıkmaya devam edeceğiz. Bu ziyaretin iptalinde katkısı olan bütün kesimlere teşekkür ediyoruz. Ancak bu yetmez. Hep birlikte sesimizi daha yükselterek, Erdoğan’ın Almanya’daki politikalarını da sonlandıralım" denildi.

'KİRLİ POLİTİKALARINI AVRUPA'YA TAŞIYORLAR'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Bilindiği gibi Türkiye’yi krize ve çıkmaza sokan AKP’li diktatör ömrünü uzatmak için umudunu dışarıya bağlamış durumda. AKP; özellikle Rusya ve Ukrayna savaşlarını, mültecileri, kendi iktidarını uzatmak için çıkarları doğrultusunda kullanmakta. Almanya ziyaretini de bu amaçla yapmaya çalıştı. Ancak 'İ̇stenmeyen Adam; Erdoğan İnisyatifi', Almanyalı demokratik kuruluş ve şahsiyetler tarafından yürütülen baskı sonucu bu ziyareti iptal etmek zorunda kaldılar. Ancak AKP’li Erdoğan’ın Almanya’da yürüttüğü kirli politikaların sonucu olarak oluşturalan çete ve ajan faaliyetleri maalesef devam etmektedir. Kuşkusuz bu politikaların hedefinde Kürt siyasetçiler, devrimci, demokratlar ve muhalif kesimler bulunmakta.

2’nci Paris saldırısından sonra diktatör Erdoğan’ın direktifleriyle Almanya’nın Neus kentinde konuşan AKP’li Milletvekili Mehmet Açıkgöz’ün Kürtlere, devrimcilere ve muhaliflere yönelik savurduğu ölüm tehditleri, Erdoğan’ın bir kez daha kirli politikalarını Avrupa’ya taşıdığını göstermektedir.

Bu nedenle başta Almanya olmak üzere Avrupa’nın bütün coğrafyalarında AKP çetelerinin örgütlenmesi yasaklanıncaya, sorumluları yargı önüne çıkarılıncaya kadar biz Kürdistanlı ve Türkiyeli ilerici, devrimci kurumlar ile gazeteci, akademisyenler, Demokrat Müslümanlar, Alevi, Ermeni, Êzidî, Asuri-Süryaniler olarak protesto etmeye devam edeceğiz.

Daha önce 27 Ocak’ta Berlin’de planladığımız 'İstenmeyen Adam, Erdoğan' yerine 'Çete ve Ajan Örgütlenmelerine Son Verilsin' talebiyle yürüyüş ve mitingimizi gerçekleştireceğiz.

YÜRÜYÜŞ VE MİTİNGE ÇAĞRI

Başta Kurdistan ve Türkiye halkları olmak üzere, demokrasi, özgürlük ve eşitlik yanlısı yerli/yabancı bütün kesimleri 27 Ocak’ta Berlin'de yapılacak olan yürüyüş ve mitinge katılarak hep birlikte itirazlarımızı haykırmaya çağırıyoruz.

Yürüyüş Tarihi : 27 Ocak, saat 13.00

Eylemin başlama adresi: Bundeskanzleramt-Berlin."