Açan: Erdoğan-Soylu-Akar çetesine dünyayı dar edeceğiz

Alınteri yazarı ve editörü Selim Açan, Paris katliamı için “planlanmış ve arkasında Türk devletinin olduğu bir katliam” diyerek, “Erdoğan-Soylu-Akar çetesinden bunun hesabını fitil fitil soracaklarını” belirtti.

Alınteri yazarı ve editörü Selim Açan, Paris katliamı için “planlanmış ve arkasında Türk devletinin olduğu bir katliam” diyerek, “Erdoğan-Soylu-Akar çetesinden bunun hesabını fitil fitil soracaklarını” belirtti. 

Alınteri yazarı ve editörü Selim Açan, Paris’te 23 Aralık günü 3 Kürt aktivistin katledildiği saldırıyı değerlendirdi. 

Açan,  “Paris’te ikinci kez yoldaşlarımıza sıkılan kurşunlar aslında sadece Paris’te sıkılmakla kalmıyor, hepimizin de bildiği gibi Bakur’da, Başûrê Kurdistan’da biz topyekün bir imha tehdidiyle Türk faşist devletinin yürüttüğü, Kürt özgürlük mücadelesini boğmayı amaçlayan, onun iradesini kırmayı amaçlayan saldırılarının bir devamıdır” dedi. 

ARKASINDA TÜRK FAŞİST DEVLETİNİN OLDUĞU BİR KATLİAM

“Paris kendi başına bir olay değil” diyen Açan, şunları ekledi:

“Hele hele Türk faşist rejimi ile çeşitli ekonomik, siyasi ve askeri hesaplar nedeniyle işbirliği halinde olan Fransız devletinin, onun İçişleri Bakanı’nın, Paris savcısının göstermeye çalıştığı gibi bir meczup ırkçının gelip kendi başına gerçekleştirdiği bir katliam değildir. Açıkça planlanmış, yönlendirilmiş bir tetikçinin, arkasından Türk devletinin ve Kürt düşmanlığının yattığı, uluslararası koalisyonun bir maşası olarak gerçekleştirdiği bir katliamdır. 

Bugün Metina’da, Avaşin’de, Zap’ta kullanılan insanlık dışı kimyasal silahlar ne ise, bugün İstanbul’un göbeğinde hasta tutsak evlatlarının ölmemesi için seslerini duyurmaya çalışan 80 yaşındaki analarımızı yerlerde sürükleyen alçaklık, insanlık dışı politika ne ise, bugün Kürt Halk Önderi’nin sağ olup olmadığını, ne durumda olduğunu dahi öğrenilmesini engelleyen koyu karanlık tecrit ne ise, Paris’te sıkılan kurşunlar, gerek Sara hevallerin, gerek son üç hevalimizin katledilmesi bu politikanın yeni bir adımı, tamamlayıcı halkasıdır. Bunlar birbirinden kopuk değil. 

ERDOĞAN-SOYLU-AKAR ÇETESİNDEN HESABINI SORACAĞIZ

Biz de bu gerçek temelinde onların karşısına, bu uluslararası karşı devrimin, uluslararası özgürlük düşmanlığının, halkların düşmanlığının, Kürt düşmanlığının, Rojava devrimini boğmakta birleşen emperyalist karşı devrimin karşısına halkların birleşik hareketi, halkların birleşik mücadelesi, birleşik devrim iradesi, iddiası ile çıkmak zorundayız. Onun pratiğini büyütmek zorundayız. 

Eğer bunu başaramazsak, eper biz omuz omuza vererek bu alçaklıkların üzerine, tıpkı toprağa ölümsüzlüğe uğradığımız yoldaşlar gibi, Evin yoldaş gibi mücadelenin her cephesinde savaşarak Paris’e gelmiş yoldaş gibi, nerede olursak olalım faşist karşı devrimle hayatımız pahasına dövüşmeyi göze alamazsak biz yeni yoldaşlarımızı, yeni kurbanlar vermekten kurtulamayız. 

Ama uluslararası karşı devrime, Türk faşist rejimine, Erdoğan, Soylu ve Hulusi Akar çetesine şunu da her seferinde göstereceğiz: Bizi vurmakla, zehirlemekle, tecrit etmekle yok edemeyeceksiniz. Biz sizin topunuzun hakkından geleceğiz. Biz size bu dünyayı dar edeceğiz. Sizden, yaptıklarınızın her birinin hesabını fitil fitil soracağız.”