'Abdullah Öcalan'a özgürlük' eylemi 25'inci ayında

Cenevre Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Erdal Atasoy, 15 Şubat Komplosu'nun 25'inci yılına girildiğini hatırlatarak, 6-11 tarihleri arasında Cenevre’den Strasbourg’a kadar enternasyonaller öncülüğünde yapılacak uzun yürüyüşe katılım çağrısı yaptı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde sürdürülen mutlak tecridin kırılması ve özgürlüğünün sağlanması talepleriyle İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan Birleşmiş Milletler (BM) önünde süren oturma eylemi 25'inci ayına girdi.

“Dem dema azadiyê ye” hamlesi kapsamında 25 Ocak 2021'den bu yana Kurdistanlılar BM Ofisi'nin bulunduğu Nations meydanında her çarşamba oturma eylemi düzenliyor. 

25 aydır devam eden eylem boyunca Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanması taleplerini dile getiren Kurdistanlılar, aynı zamanda Türk devletinin dört parça Kürdistan'da sürdürdüğü işgal ve soykırım saldırılarını uluslararası kamuoyu nezdinde teşhir etmeyi sürdürüyor.  

Bu haftaki eylemde Cenevre Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Erdal Atasoy tecride dikkat çeken bir konuşma yaptı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 15 Şubat 1999'da Uluslararası Komplo’nun bir yıl dönümüne daha yaklaştıklarını hatırlatan Atasoy, “Bugün Önderliğimiz üzerinde sürdürülen mutlak tecrit, dört parça Kurdistan'da yürütülen işgal saldırıları ve katliam politikalarından bağımsız değildi. Tecrit, işgal ve katliamlarla Kürt halkının iradesi hedef alınmak istenmektedir” diye konuştu.

Kürt halkının Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü esas alarak dört parça Kurdistan'da sürdürdüğü direnişin komplocu güçlere cevap olduğunu vurgulayan Atasoy, “2023 yılı Kürt halkı ve Önderliğimizin özgürlük yılı olacaktır” dedi.

UZUN YÜRÜYÜŞ’ÜN İSVİÇRE KOLUNDA ENTERNASYONALLER YÜRÜYECEK

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın yarattığı demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü paradigmanın bugün dünya halkları tarafından sahiplenildiğini söyleyen Atasoy, 6-11 Şubat tarihleri arasında enternasyonalistler öncülüğünde Cenevre'den Strasbourg'a gerçekleştirilecek Uzun Yürüyüş’e katılım çağrısı yaptı.

UZUN YÜRÜYÜŞ’ÜN PROGRAMI

Yürüyüş Tertip Komitesi Cenevre’den başlayacak yürüyüşün programını açıkladı. 

4 Şubat günü Cenevre’de bir araya gelecek olan yürüyüşçüler, 5 Şubat'ta bir basın açıklaması düzenleyecek. 

6 Şubat'ta Cenevre kentinde Place de Neuve adresinde saat 9.30'da yürüyüşe başlayacak eylemciler, 7 Şubat'ta Lozan’a, 8 Şubat'ta Bern’e, 9 Şubat Solothurn’a, 10 Şubat'ta ise Basel’e uğrayarak  İsviçre etabını tamamlayacak.