Üç merkezde ‘Öcalan’a özgürlük’ eylemleri

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talebiyle Avrupa’daki eylemler sürüyor.

Danimarka’nın başkenti Kopenhag, Almanya’nın başkenti Berlin ile Hamburg kentlerinde Kürdistanlılar ve dostları düzenledikleri eylemle Öcalan’a uygulanan tecridi protesto etti.

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talebiyle bir eylem düzenlendi. Çadır eylemi saat 17.00’da başladı. Bildirilerin de dağıtıldığı eylemde “Öcalan’a özgürlük” yazılı pankart açılırken, Öcalan’ın posterleri de taşındı.

Eylemde sık sık, “Öcalan’a özgürlük” ve “Terörist Erdoğan” sloganları atıldı.

HAMBURG

Almanya’nın Hamburg kentinde de “Öcalan’a özgürlük” kampanyası çerçevesinde bir miting yapıldı. Merkezi tren istasyonunda yapmak istenen yürüyüş sığınak yağmurdan dolayı iptal edilip mitinge çevrildi.

Çok sayıda Kürdistanlının katıldığı eylemde, Rojbîn Kadın Meclisi adına yazar Anja Flach ve HDK Hamburg adına Burhan Kocaman birer konuşma yaptı.

Yapılan konuşmalarda, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan tarafından oluşturulan demokratik konfederalizm projesinin son yıllarda özellikle Rojava ve Kuzey Suriye’de hayata geçirildiğine dikkat çekildi. İmralı’da uygulanan tecritle Öcalan’ın ortaya koyduğu özgürlük felsefesini engellenmek istendiğini söyleyen konuşmacılar, bu anlamda Öcalan’ın özgürlüğünün Kürdistan ve Ortadoğu halklarının özgürlüğünün olduğunu ifade ettiler.

Almanca bildirilerin de dağıtıldığı eylem “Bijî Serok Apo” sloganıyla sonlandırıldı.

 

BERLİN

Almanya’nın başkenti Berlin’de de bir eylemle Öcalan’a uygulanan tecridi protesto etti.

Bildirilerin dağıtıldığı eylemde Kürtçe ve Almanca yapılan konuşmalarda “Bu tecrit çemberinin kırılması için biz Kürdistanlılar başta olmak üzere tüm Ortadoğu halkları harekete geçmeli. Tecrit kırılmadığı müddetçe Kürdistan üzerindeki işgal de Türkiye’deki Faşizm de son bulmayacaktır. Önder Apo’yu özgürleştirene kadar mücadelemiz sürecek” denildi.

Kürt kurum temsilcileri, etkinliklerin süreceğini belirtti.