Şengal ve Rojava saldırıları Avrupa’da protesto edildi

Türk savaş uçaklarının Şengal ve Rojava’ya dün akşam yaptığı bombardıman Avrupa’nın birçok kentinde miting ve yürüyüşlerle protesto edildi.

ZÜRİH

İsviçre’nin Zürich kentinde yaşayan Kürdistanlılar ve dostları Rojava ve Şengal saldırılanı düzenledikleri bir mitingle kınadı.

Yoğun yağan yağmura rağmen Zürih Meclis’in önünde bir araya gelen yüzlerce Kürdistanlı, Rathausbrücke’de protesto mitingi gerçekleştirdi.

Mitingde PYD adına Bavê Şêro, Dem Kurd adına da Zürih DKTM eş başkanları Hüseyin Mamaklı ve Xalise Tüzer birer konuşma yaptı.

Yapılan konuşmalarda, Türk devletinin saldırıları kınandı ve direnişi büyütme mesajları verildi.

Yapılan konuşmalardan sonra “Biji berxwedana Rojava” ve “Bijî berxwedana Şengalê” sloganlarıyla eylemlerini sonlandırdı.

OSLO

Norveç’in Oslo kentinde KCDK-E’nin çağrısı üzerine Kürdistanlılar, Şengal ve Rojava saldırıları Oslo merkez tren istasyonu önü saat 17:00’de düzenledikleri bir mitingle protesto ettiler.

PYD temsilcisi ve YNK temsilcisi Hindirin Karin birer konuşma yaparak saldırıları kınadılar.

Eylem boyunca Kürdistanlılar sık sık “Terorist Erdoğan”, Katil Erdoğan, Kürdistan’dan defol” sloganları attılar.

DRESDEN

Almanya’nın Dresden kenti ve çevresinde yaşayan Kürdistanlılar da şehir merkezindeki Altmarktgalleri’nin önünde bir miting düzenleyerek hava saldırılarını protesto etti.